Parkeren bij Schiphol Airport; What to know

12min. leestijd
Aankomst Schiphol

Op vakantie gaan is een van de leukste momenten van het jaar. Je kan je dromen werkelijkheid maken door jouw droomreis te boeken en zodoende optimaal te genieten van het leven. Toch is niet ieder aspect van je vakantie even leuk. Waar je eindeloos kan wegdromen over de bestemming en de bijbehorende activiteiten en bezienswaardigheden, is het boeken van de reis gerelateerde onderdelen wat minder leuk. 

Je moet namelijk ook nog nadenken over je vliegtickets, accommodatie, reis naar de luchthaven van vertrek en de reis vanaf de luchthaven van aankomst naar je eindbestemming. In dit artikel vertellen wij alles over de reis naar de luchthaven van aankomst, en dan specifiek het parkeren bij de grootste luchthaven van Nederland; Schiphol. Dit kan namelijk wellicht een aantal vragen opwekken, wij geven in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen!
 

Hoe vind ik een parkeerplaats bij Schiphol?
Het grote parkeeraanbod rondom Schiphol kan zeer eenvoudig gevonden en vergelijken worden. Er zijn meerdere websites te vinden waar je het parkeeraanbod kan vergelijken. Een voorbeeld is Vliegen en Parkeren, hier selecteer je simpelweg Schiphol en je reisdata en het beschikbare aanbod wordt getoond. Vervolgens kan je je gewenste parkeerplaats ook direct boeken.

Waar kan ik parkeren bij Schiphol?
Dit is waarschijnlijk een van de eerste vragen die je jezelf stelt. Er zijn enorm veel mogelijkheden omtrent het Schiphol parkeren die beheerd worden door verschillende bedrijven/instanties. Er wordt een onderverdeling gemaakt tussen de officiële parkeerplaatsen die beheerd worden door Schiphol en alternatieve parkeerplaatsen die beheerd worden door losse parkeerbedrijven. 

Officiële parkeerplaatsen
De officiële parkeerplaatsen zijn direct bij Schiphol of in de omgeving van Schiphol te vinden. Het parkeren kan dus op loopafstand maar ook de vorm van een shuttle- of valet service, hierover volgt verderop in dit artikel meer informatie. Wanneer je ervoor kiest om bij een officiële parkeerplaats te parkeren dan bent je zeker van een uiterst betrouwbare parkeerplaats, maar daar betaal je ook de hoofdprijs voor.

Alternatieve parkeerplaatsen
Schiphol kent een enorm aanbod aan zogeheten alternatieve parkeerplaatsen. Dit zijn simpelweg parkeerbedrijven die een parkeerplaats hebben nabij Schiphol en deze beschikbaar stellen voor reizigers die via Schiphol reizen. Hier wordt je voorzien van een parkeerplaats inclusief shuttle- of valetservice. 
 

01 02
Garage luchthaven
Schiphol Airport vliegtuigen

Hoe kan ik parkeren bij Schiphol?
Voor je je auto gaat parkeren vraag je jezelf wellicht af hoe je de auto kan parkeren. Dit is eigenlijk heel simpel en het kan zelfs op vier verschillende manieren! We leggen de parkeermethodes een voor een uit. 

Shuttle parkeren
Dit is een veel gebruikte parkeervorm en doorgaans ook de meest voordelige. Als je parkeert met een shuttleservice dan rij je direct naar de parkeerplaats van de gekozen parkeeraanbieder. Hier parkeer je je auto en je wordt vervolgens met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je uiteraard ook weer opgehaald. 

Valet parkeren
Ook valet parkeren is een populaire parkeervorm, de manier van parkeren is luxer maar ook prijziger dan shuttle parkeren. Het werkt weer simpel; je rijdt naar Schiphol, onderweg neem je contact op en zodoende zorgt de gekozen parkeeraanbieder ervoor dat er bij aankomst bij de luchthaven een chauffeur op je staat te wachten. Deze chauffeur inspecteert en parkeert de auto en brengt deze ook weer naar de luchthaven bij terugkomst. Let op: een reservering is verplicht bij een valetservice. 

Parkeren op loopafstand
Hier spreekt de naam al voor zich, de parkeerplaats is dermate dichtbij de luchthaven dat je na het parkeren de reis naar de luchthaven te voet kunt vervolgen. Normaal gesproken wordt de parkeerservice, mits je gereserveerd hebt, gecombineerd met kentekenherkenning of een inrijcode. Bij deze parkeerplaats is het tevens ook mogelijk zonder reservering te parkeren, de prijzen kunnen echter nadelig uitvallen ten opzichte van het parkeren mét reservering. 

Park, sleep & fly
Ook hier spreekt de naam waarschijnlijk al voor zich. In dit geval parkeert én overnacht je bij een hotel of andere type accommodatie. Je auto blijft tijdens de reis geparkeerd staan bij het hotel en deze kan je na afloop van de reis weer ophalen. Park, sleep & fly wordt vaak gecombineerd met een shuttleservice. 

Wat kost het parkeren bij Schiphol?
Hier is helaas geen eenzijdig antwoord op te geven. Net als bijvoorbeeld de prijzen van vliegtickets zijn de prijzen van de parkeerplaatsen bij Schiphol seizoensgebonden. Hierdoor is een parkeerplaats duurder tijdens bijvoorbeeld het hoogseizoen en vakantieperiodes. Ook de termijn van het parkeren, de parkeerservice en het parkeerbedrijf zijn andere variabelen die de prijs kunnen beïnvloeden. Om toch een beeld te geven van de kosten; een week parkeren kan op het moment van schrijven vanaf ongeveer € 40,00 en kan oplopen tot maar liefst € 140,00.