Indonesië

Padang - Sumatra

5min. leestijd

Padang heeft de grootste haven van de westkust van Sumatra en is tevens de provinciale hoofdstad van West-Sumatra. In Padang kan je oude architectuur bekijken, kennis maken met de cultuur van de Minangkabau, aan een van de prachtige stranden liggen of de interessante natuur bekijken in National Park Kerinci Seblat.

Padang heeft een aantal prachtige stranden, de populairste liggen in het zuiden van de stad. Het strand van Bangus, zo`n 25 km ten zuiden van Padang, is een van de mooie strandjes. Je kunt er goed zwemmen, met een bootje varen of naar uitvarende vissersboten kijken in de middag.  Voor de kust liggen koraaleilanden, met echte ‘bounty stranden’ en daar kan je prachtig snorkelen boven de koraalriffen waar de vele kleurrijke vissen rondzwemmen. 

In Padang is zeer geschikt om heerlijk te relaxen en te genieten van de vakantie, de Padang keuken met de pittige ‘pedis’ gerechten en alles ‘tempo doeloe’.

Het Provinciaal Museum bevindt zich in een park in het centrum van Padang. Je kunt er kennis maken met de West-Sumatraanse Minangkabause cultuur. Het gebouw is gebouwd in een traditionele Minangkabause stijl. Je vindt er diverse prehistorische objecten, geïmporteerde keramiek, postzegels, moderne kunst, manuscripten en etnografische informatie over de bevolking van de Mentawai-eilanden en de Minagkabau.

Op verschillende plekken in de stad vind je nog oude architectuur van rond de eeuwwisseling. De mooiste vind je in de Chinese wijk van Padang, in het zuidwesten van de stad, achter de haven Muara Padang. Wandel tijdens zeker door deze wijk, waar moderne flats worden afgewisseld met nog oude Chinese woningen. Bewonder ook de van origine Chinese See Hin Kiong-tempel in Chinatown van binnen en van buiten. De huizen in deze wijk zijn eigendom van Chinese kruidenverkopers en koffieshophouders. Binnen bevinden zich houten vloeren, prachtige tegels en meubels van djatihout. In de haven van Padang bevinden zich nog altijd diverse koloniale Nederlandse pakhuizen en warenhuizen.

01 03

In Padang zijn er een aantal grote moderne winkelcentra. Als je echter wat van de lokale sfeer wilt proeven zijn de pasars leuker om te winkelen. Bij de pasar zijn geen prijskaartjes te zien op de producten. Het is de bedoeling dat je door te onderhandelen met de verkoper tot de eindprijs komt van hetgeen je wilt kopen. 

Ten zuiden van Padang ligt het grootste nationale park van Sumatra, genaamd Kerinci Seblat National Park. Een enorm groot natuurreservaat met een bijzondere bewoner, namelijk de zeldzame Sumatraanse neushoorn. Helaas is deze neushoorn erg bedreigd, er leven er nog maar 200 in het reservaat. In dit bergachtige gebied vindt je vele hete geisers, rivieren en watervallen. De hoogste bergtop van Sumatra, de Gunung Kerinci ligt ook in dit park. Het kratermeer van deze vulkaan biedt een prachtig uitzicht over de weidse omgeving.