Pacific Rim National Park

4min. leestijd

De Pacific Rim is een van de bekendste highlights van Vancouver Island en er komen jaarlijks meer dan een miljoen mensen vanuit de hele wereld naar het park aan de westkust. Het ongerepte regenwoud van de Pacific Rim National Park is uniek in de wereld en is ongeveer 500 km2 groot.

Het park is cultureel erfgoed van First Nations en Europese kolonisten, en biedt ruige rotskusten, zandstranden en stille baaien. In het park zijn verschillende routes uitgezet om van alle natuurwonderen te kunnen genieten. Alleen vanuit Ucluelet en Tofino kan je het Pacific Rim National Park bezoeken. 

Wat je zeker ook niet moet overslaan is Long Beach, een 16 km lang strand wat tussen Tofino en Ucluelet ligt en het meest toegankelijk deel van het park. Het strand aan de Wickaninnish Bay is zeer gewild bij surfers en een populaire plek om bultruggen, orka’s grijze walvissen, zeehonden en zeeleeuwen te spotten.

Ten zuiden van Ucluet liggen de Broken Group Islands, een archipel wat vroeger van de first nations was. De eilanden zijn alleen te bereiken per boot en kajaks.  Het is een geweldige ervaring om in de baaien, kanalen en rotsen rond te varen op zoek naar zeehonden.

Door het grote verschil tussen eb en vloed komt er bij eb een heel stuk van de onderwaterwereld tevoorschijn met kleurrijke zeesterren, krabben en visjes. Dit vormt een belangrijke voedsel bron voor de beren die in de regenwouden van de Pacific Rim leven. De beren komen tijdens eb naar de kust om te eten. Tijdens een bear watch bootexcursie kun je het beste zien op veilige afstand. Een fantastische ervaring. Daarnaast is dit gebied een van de beste plekken ter wereld voor walvissen te zien, tijdens een whale watch tour per boot onder leiding van een gids. Een hoogtepunt van de vakantie. 

Het is goed wandelen door de Pacific Rim, er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. De 2 bekendste routes zijn de West Coast Trail en de Long beach Trail.

De droom van ervaren wandelaars is de West Coast Trail, een route loopt lang de westkust van Vancouver island en wanneer je de hele route loopt doe je daar vijf dagen over. Je ziet dan alle natuurwonderen die het park te bieden heeft. Je loopt over rotsen, stranden door regenwouden en langs kliffen. De route is in totaal 75 km lang en geopend van begin mei tot eind september.

De Long Beach trail bestaat uit 3 gedeeltes route A en B van ongeveer 1 kilometer. Tijdens de wandeling loop je over de trappen door het regenwoud tussen de reuzenlevensbomen, de Red Cedar, die bekend zijn om hun enorme hoogte. Tijdens de route kan je Halfmoon Bay te bewonderen en het oude First Nation dorp Esowista bezoeken.

Door veel neerslag en de vochtige lucht, zijn de regenwouden in de zomermaanden prachtig groen.

Het Pacific Rim National Park dus zeker niet overslaan wanneer je op Vancouver Island bent!

01 03