Argentinië - Chili

Torres del Paine

10min. leestijd

Torres del Paine werd in 2013 door miljoenen reizigers verkozen tot het 8ste Wereld Wonder. Woorden schieten te kort om dit magische landschap te beschrijven. Het park is een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Blijf je nou twee dagen of vijf, ga je per excursie of wandel je de W-trekking - hoe dan ook is dit dé plek die je niet mag missen tijdens je reis door Patagonie. In Torres del Paine zie je sneeuw bedekte bergtoppen, ruige rivieren, ijsblauwe watervallen, stille meren en natuurlijk de torres, granieten torens waar het park zijn naam aan te danken heeft. Een prachtige ervaring! Je valt van het ene wauw moment in het andere. 

Tijdens de bouwstenen in Torres del Paine boeken we standaard de overnachtingen in een ’Refugio‘. Een Refugio is een eenvoudige accommodatie,  je slaapt meestal met 6 tot 8 personen op een kamer, in stapelbedden, en zijn er gedeelde sanitaire faciliteiten. De lakens en/of dekens zijn inbegrepen, een handdoek neem je zelf mee of huur je ter plaatse. De sfeer is een beetje als in een jeugdherberg: de slaapzalen, de stapelbedden, en de eetzaal met lange tafels. Maar het ook erg gezellig: er komen hier reizigers van alle leeftijden en uit alle landen!

We hebben voor deze Refugio’s gekozen omdat de ligging heel centraal is: middenin het park aan het begin van het W-circuit waardoor je op eigen gelegenheid eenvoudig vanuit de Refugio de meest prachtige wandelingen kunt maken! Ook ligt de Refugio vlakbij Hosteria Las Torres, het centrale punt van het park en de opstapplek van de shuttlebus. De Refugio is dus geschikt voor zowel auto- als busreizigers.

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om te overnachten. Als je liever iets meer comfort en eigen faciliteiten zou willen, kun je tegen een toeslag ook verblijven in een Hosteria, dan heb je zoals in een hotel een eigen kamer met douche en toilet. De Hosteria met de meest centrale locatie is Hosteria Las Torres: het grootste hotel van het park en het verzamelpunt voor de shuttlebus. Het is een comfortabel hotel met veel voorzieningen: een spa, een panorama-restaurant, gezellige bar, wi-fi en prima kamers met verwarming en natuurlijk een eigen badkamer (én ook een flinke toeslag). Het hotel heeft een zeer centrale ligging, middenin het park en dus prima geschikt voor reizigers per auto en per bus. Houd er wel rekening mee dat dit hotel vaak lang van tevoren volgeboekt is, we adviseren dan ook om minimaal negen maanden van tevoren te reserveren.

Een ander alternatief voor de Refugio is Hosteria Pehoe. Deze lodge ligt aan het Lago Pehoe. De ligging is echt prachtig, op een eiland, met vanuit het restaurant uitzicht op de magnifieke ‘Cuernos del Paine’. Het hotel is groot en heeft een restaurant. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes en met eigen badkamer. De kamers kijken uit op een soort binnenplaats/tuin, je hebt dus geen uitzicht op de bergen vanuit je kamer! Hosteria Pehoe ligt in het park, dus is een gunstige uitvalsbasis voor prachtige wandelingen. Als je met de bus reist, komt er een toeslag bij voor je vertrekdag: de transfer naar het opstappunt van die bus!

01 07

Een andere mogelijkheid is Hosteria Lago del Toro, in het Bernardo O’Higgins National Park, aan de Serrano rivier die de grens is van het Torres del Paine National Park. De ligging is dus wat verder weg uit het Torres-wandelgebied, maar nog steeds erg mooi en prachtig tussen de bergen. Het is een gezellige, kleinschalige, comfortabele en sfeervolle Hosteria met een gezellige eetkamer, overal weids uitzicht en prima kamers met verwarming en eigen badkamer.

Deze Hosteria is door haar ligging alleen geschikt als je met de auto reist. In dit gebied en ook op andere plaatsen net buiten het park zijn er meerdere, goedkopere accommodaties te vinden, welke we voor je kunnen boeken. Dit is een mooi en goedkoper alternatief voor reizigers met eigen vervoer. Graag adviseren we je over de mogelijkheden.