Griekenland

Op vakantie naar Athene, Santorini & Naxos

5min. leestijd

Mijn eerste kennismaking met Griekenland was tijdens een 10-daagse vakantie naar Athene, Santorini en Naxos. Ik was aangenaam verrast! Wat een mooie monumenten, aardige mensen, lekker eten, knusse plaatsjes, spectaculaire uitzichtpunten en veel stranden. En dan ook nog eens dichtbij, vrij goedkoop en heerlijk weer!

We begonnen in Athene. Vanuit het hotel zag je de Akropolis al liggen op een heuvel in de stad. Maar overal zie je oude monumenten, grote statige zuilen, een amphitheater, beelden. Ook is er een botanische tuin en zijn er markthallen en een vlooienmarkt om rond te struinen. Een aanrader is om de zonsondergang te bekijken op een heuvel naast het Acropolis (Areopagus Hill), we hadden zelf een drankje uit de supermarkt mee. Mooi uitzicht verzekerd! In Athene maakte ik ook kennis met een Grieks broodje gyros en het was niet wat ik dacht. In het opgerolde pitabroodje zat naast vlees namelijk ook patat!

Vanuit Athene pakten we de ferry naar Santorini. Als je de witte gebouwen op een klif ziet opdoemen ben je al onder de indruk, maar als je vervolgens op een terras over de zee uitkijkt word je echt stil. Prachtig! Je kijkt eigenlijk uit op een ondergelopen krater van een vulkaan. je ziet de resten van de kraterrand in zee liggen en zit er zelf dus ook op. De zonsondergang kijken bij Oia is een must, met de typische molentjes in het stadje naast de zee blijf je maar foto's maken.
Op Santorini hebben we een quad gehuurd om het eiland te verkennen. Ideaal met lekker weer! We zagen zwarte vulkanische stranden (Perissa Beach), de rode rotsen van Red Beach, ruines (Oud-Thera) en hoge uitzichtpunten over baaien.
In de gezellige dorpjes vind je leuke, kleine boetiekwinkeltjes om te shoppen. En qua eten raad ik Moussaka en gevulde tomaten aan.

De volgende bestemming was Naxos, een groter eiland van de Cycladen met meer bergen. Ook hier een gezellig centrum met knusse straatjes en witte gebouwtjes. Loop vooral even naar Portara, ruïnes van de oude tempel van Delian Apollo, voor mooi uitzicht op de stad en de kust. Het Su e Giu italiaans restaurant op Naxos is echt een tip. Wij zijn hier 3 x gaan eten omdat het zo lekker was, pasta, pizza, risotto maar ook overheerlijke sangria! 
We huurden hier een buggy wagentje om het eiland te verkennen. Heel leuk en lekker met de wind in je haren. Je rijdt langs mooie, langgerekte stranden maar ook over bergweggetjes waar je alleen een herder met geiten tegenkomt. Af en toe een schattig dorpje met mooie kerken, je blijft je verbazen!

Tenslotte pakten we de ferry terug naar Athene voor een laatste overnachting en de terugvlucht. Nu Arcropolis Hill opgegaan en een museum bezocht.

Deze vakantie was in mei, een ideale periode. Zie ook onze informatie over de beste reistijd. Je kunt me bellen of mailen voor advies als je ook een soortgelijke trip wilt plannen.

01 12