Tanzania

Op safari in Tanzania

10min. leestijd

In Tanzania kun je prachtige safari’s maken, vooral door het noordwesten van Tanzania met de bekende parken zoals Serengeti en de Ngorongoro krater. Onze individuele safari’s zijn privé-safari’s: je reist in privé-landrovers voor maximaal zeven personen, maar er zijn dus geen andere reizigers in de landrover. Omdat je individueel reist, kunnen we de safari naar wens aanpassen op maat! Waar moet je aan denken wanneer je op safari gaat, wat zijn de meest gestelde vragen over een safari reis?

Wat is precies de ‘Grote Migratie’?
De grote trek, oftewel de grote migratie, is een van de meest indrukwekkende schouwspellen van de natuur. Jaarlijks trekken 1,5 miljoen gnoes (wildebeest), zebra`s en gazelles over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting Masai Mara in Kenia. De grootste kans op het zien van een gnoetrek heb je in de periode april tot juni in het westen en van december tot maart op de vlaktes tussen de Serengeti en de Ngorongoro krater.
De migratie is een natuurlijk proces. De natuur leest geen kalenders, de bovenstaande periodes geven een indicatie en een richtlijn. De exacte tijd hangt af van de weersomstandigheden en van jaar tot jaar kunnen hier wel enkele weken verschil tussen zitten.
Wil je zoveel mogelijk van de migratie meemaken? Boek dan de bouwsteen Safari: Serengeti per vliegtuigje!

Kun je tijdens een safari bagage achterlaten in Arusha?
Dat kan als je na je safari weer terugkomt in Arusha. Ook als je de Kilimanjaro gaat beklimmen, is het aan te raden om niet al je bagage mee te nemen tijdens de trekking.

Hoeveel gamedrives maak je per dag bij een safari?
Tijdens een safari zit je meestal de hele dag in de auto. Het is natuurlijk afhankelijk naar welke parken je gaat, hoelang je precies onderweg bent. Bijvoorbeeld van Arusha naar Serengeti National Park is het ca. 7-8 uur rijden. Er is maar 1 weg om in dit park te komen, namelijk door de Ngorongoro Conservation Area. Onderweg maak je eigenlijk ook een soort van gamedrive en zie je dieren aangezien je door het park rijdt.

Als je een volledige dag in Ngorongoro hebt, maak je een gamedrive van ca. 4 uur in de Ngorongoro Krater. Omdat al onze safari`s op ‘prive-basis’ zijn, kun je in overleg met de chauffeur bepalen wat je iedere dag gaat doen en hoe lang je in de parken blijft. De parken zijn geopend van 06.00-18.00 uur. Dus als je zou willen, kun je een gamedrive van 12 uur maken! 

Zijn de entreegelden voor de Nationale Parken inbegrepen?
Tijdens de safari’s in onze bouwstenen en rondreizen zijn de entreegelden voor de nationale parken inbegrepen. De parkfees zijn voor een groot deel de oorzaak van de hoge prijzen van een safari.

Als je bijvoorbeeld volgens onze reisbeschrijving 3 dagen door Serengeti reist, zijn voor elke dag de entreegelden inbegrepen. Bij een aantal safari’s is het mogelijk om, indien je dat graag wilt, op een bepaalde ochtend nog een extra bezoek aan het park te brengen voor je verder reist. Als je dan buiten het park hebt geslapen (wat bij alle lodgesafari’s het geval is) is het entreegeld voor dit extra bezoek NIET begrepen. Dit is dus een optionele mogelijkheid waar je ter plaatse voor kunt kiezen in overleg met de chauffeur.

 

01 03

Onze safari’s in Tanzania
Vanuit Arusha kun je prachtige safari’s maken door het noordwesten van Tanzania, met bekende parken zoals de Serengeti en de Ngorongoro krater. Het merendeel van de OutSight reizigers kiest voor de safari Hoogtepunten van Noord-Tanzania van 7 dagen, maar we bieden safari’s aan van 3 tot 9 dagen en je kunt naast lodges ook kiezen voor kamperen!