IJsland

Ontdek het magische Noord-IJsland

3min. leestijd

Als je aan IJsland denkt denk je vaak gelijk aan Reykjavik. Maar heb je wel eens gedacht aan Noord-IJsland? IJsland is het hele jaar door een prachtig land om te bezoeken, maar wil je net dat extra stukje magie beleven van het land? Kies dan voor een reis naar Noord-IJsland in de winter. Wij vertellen je graag een aantal van onze favoriete plekken, bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen tijdens deze magische reis.  

Een echte eyecatcher is toch wel de Góðafoss waterval gelegen in het district Mývatn. En in de winter is deze waterval nog extra bijzonder. Onder een witte deken van sneeuw en de bevroren ijspegels is deze waterval een must see.

We blijven nog even in het plaatsje Mývatn en rijden door naar ‘Mývatn Nature Baths’. Mývatn Nature Baths is een warmwaterbron. Het is een echte must do tijdens je reis naar Noord-IJsland. Geniet van het warme water dat ongeveer tussen de 36 en 40 graden is, met een drankje in je hand die je bij de poolbar kan verkrijgen.

Als je helemaal bent bijgekomen in het lekkere water van de ‘Mývatn Nature Baths’, is het weer tijd voor een beetje actie. Vanaf dit punt is het een klein stukje rijden naar de volgende ‘must do’; sneeuwscooters! Stap op een sneeuwscooter en ga samen met nog een aantal reizigers achter de gids aan om de natuur van Noord-IJsland op deze bijzondere manier te ontdekken. Geen zorgen dat je het koud krijgt want voor je opstapt zal je een thermopak aankrijgen en kan je echt helemaal genieten van deze gave rit.

01 03

Wist je dat Noord-IJsland ook de perfecte plek is om Walvissen te spotten? Vanuit de hoofdstad van het noorden Akureyri vertrekken dagelijks meerdere excursies om niet alleen walvissen maar ook bultruggen, orka’s, en bruinvissen te spotten. Kleed je warm aan en stap aan boord van één van de verschillende boten en laat je verassen door wat de gids te vertellen heeft over deze bijzondere dieren.

En als dit nog niet genoeg redenen waren om een bezoekje te brengen aan Noord-IJsland hebben wij nog één reden om je over de streep te trekken en dat is het noorderlicht. Want het noorderlicht zien staat toch ook op jouw bucketlist? Het noorderlicht is in bijna heel IJsland te zien maar de beste plek is toch het noorden. Ga je in de winter dan heb je de meeste kans om dit natuurwonder te zien.

 

Hebben wij je overtuigd om zo’n bijzondere reis te gaan maken?