Ontdek Chichén Itza - Yucatan

2min. leestijd

Als je in Mexico bent mag een bezoek aan de Maya-stad: Chichén Itza niet ontbreken. Chichén Itza is één van de allermooiste ruïne steden van de wereld en behoort sinds 2007 tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.  

De bekendste bezienswaardigheid is de Kukulcan piramide, die ook wel El Castillo (gelijknamige god) wordt genoemd. De piramide zelf is 24 meter hoog. Een prachtige tempel met 365 treden, wat symbool staat voor het aantal dagen in een jaar. Hieruit blijkt dat de Maya’s in die tijd al veel kennis hadden over dagen, seizoenen en jaren.

Een leuk weetje: mocht je er op de eerste dag van de lente of de herfst zijn, dan kan je een bijzonder verschijnsel waarnemen. Door de lichtval lijken de schaduwen op de treden dan net kruipende slangen.

Breng een bezoek aan de Balspelbaan. Op dit veld wordt bij speciale gelegenheden een balspel gespeeld, waarbij de bal door een kleine ring op een paar meter hoogte moest worden geworden door middel van je heup of ellenboog. De winnaar werd geofferd.

Maar er is meer: de patio van 1.000 kolommen, het rode huis, de graftombe van de hoge priester en het platform van Venus en de tempel van de krijgers.  

Kortom er is voldoende te bekijken bij een bezoek aan Chichén Itza. Jaarlijks komen er veel toeristen, een bezoek vroeg in de ochtend is aan te raden. Niet alleen omdat je dan de drukte voor bent maar ook omdat het in de middag heel erg warm kan zijn.

Op korte afstand van Chichén Itza ligt één van de mooiste cenotes van Mexico. De Ik-Kil cenote. Een grot waar je heerlijk in kunt zwemmen. Wauw dit is vast één van de bijzonderste plekken waar je ooit hebt gezwommen…  

01 01