Amerika

Oahu

2min. leestijd

Oahu is het hoofdeiland en het meest bezochte eiland van de Hawaii archipel. Het is het op twee na grootste eiland. De naam betekent: plaats van samenkomst. Het is een bruisend eiland, met een uitbundig uitgaansleven, grote keuze aan restaurants en bars en je kunt er fantastisch winkelen in het grootste openlucht winkelcentrum ter wereld: Ala Moana Center.

Aan de zuidkust ligt de stad Honolulu met de internationale luchthaven en het wereldberoemde Waikiki Beach.

Pearl Harbor ligt 11 km van Honolulu en heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 7 december 1941 vielen de Japanners de marinebasis Pearl Harbor aan, wat de deelname van de Verenigde Staten aan de Tweede wereldoorlog betekende. De verrassingsaanval zorgde voor duizenden slachtoffers en grote schade aan de vloot. Het indrukwekkende oorlogsmonument de USS Arizona Memorial het slagschip de USS Missouri en de onderzeeër de USS Bowfin zijn open voor publiek en een bezoek meer dan waard.

Wil je de drukte van Waikiki Beach liever vermijden, dan zijn er badplaatsen op verschillende delen van het eiland waar je een instant vakantiegevoel beleeft. Zwemmen en surfen in helder blauw water, snorkelen tussen de zeeschildpadden. Off ga je liever hiken door het regenwoud in het binnenland?

01 03