Canada

Canada Open
7 september 2021

1min. leestijd

Goed nieuws uit Canada!

Vanaf 7 september 2021 opent Canada de grenzen voor volledig gevaccineerde internationale reizigers voor niet-noodzakelijke reizen. We hebben er lang op moeten wachten, maar wat zijn we blij met deze positieve ontwikkeling.

Al meer dan 40 jaar één van onze favoriete bestemmingen, eindelijk weer toegankelijk om te ontdekken en te ervaren. We nemen je graag mee!

Ga je genieten van de schitterende herfstkleuren, de zalmentrek met eigen ogen aanschouwen, of een reis voor volgend voorjaar plannen om te zien hoe de Canadese natuur na de winter weer ontwaakt? We hebben een paar prachtige specials samengesteld en onze Canada specialisten vertellen er graag alles over.

Maar hoe zit het nu?

Sinds 9 augustus mogen Amerikaanse burgers de grens met Canada weer per auto oversteken. De volgende stap is dus het openstellen van volledig gevaccineerde passagiers uit o.a. Europa. De Canadese overheid heeft een ‘fully vaccinated traveller exemption’ opgesteld, waarbij reizigers die aan de voorwaarden voldoen zijn vrijgesteld van verplichte quarantaine en testen op dag 8.

- Je komt in aanmerking voor de vrijstelling indien je volledig gevaccineerd bent met 2 doses van een goedgekeurd vaccin (Pfizer-BioNTech, Moderne, AstraZeneca, of 1 dosis Janssen / Johnson & Johnson).

- Je het laatste vaccin minimaal 14 dagen voor aankomst in Canada ontvangen hebt.

- Dit is van toepassing voor alle reizigers vanaf 12 jaar.

- En alle reizigers vanaf 5 jaar dienen een negatieve PCR test te laten zien die niet ouder dan 72 uur is.

Let op: Belangrijk om te weten is, dat de datum 7 september 2021 onder voorbehoud is, van de situatie rondom de ontwikkeling van de Covid-19 situatie in Canada. Wij zorgen dat we op de hoogte blijven.

Kun je ook niet wachten om (weer) naar Canada te reizen? Met onze jarenlange kennis van het organiseren van reizen naar Canada stellen wij je ideale reis samen en samen met onze lokale partner zórgen we ervoor dat je onbezorgd reist en kunt genieten!

Uiteraard zijn we flexibel met onze wijs- op reis-garanties. Reis je mee?

01 03