Canada

Niagara Falls

2min. leestijd
Niagara Falls Canada

Canada barst van de natuurwonderen. Er is er eentje die ze met de Verenigde Staten moeten delen: de Niagara Falls. Een van de bekendste watervallen ter wereld! De watervallen zijn onderdeel van de Niagara River die de natuurlijke grens vormt tussen Canada en de VS.

Aan de Canadese kant is er een stad ontstaan, die net als de watervallen de naam Niagara Falls draagt. Als je Niagara Falls bezoekt dan heb je aan één overnachting vaak genoeg.

Het aanzicht van deze enorme watervallen zal een grote indruk op je maken. De Niagara Falls bestaan uit 3 verschillende watervallen: de American Falls, de Bridal Veil Falls en de Horseshoe Falls.

Een boottocht met de Maid of the Mist is een absolute aanrader. Gehuld in een blauwe regenjas kom je zo dicht mogelijk bij de watervallen. Ga je liever te voet? Dan is de Journey Behind The Falls erg leuk. Je loopt hier achter de Niagara Falls door en ziet de watervallen van de andere kant.

Het 20 minuten verderop gelegen dorpje Niagara on the Lake is een prachtig oud dorpje met huizen en winkels gebouwd in Victoriaanse stijl. In dit gebied liggen veel wijngaarden waar je een rondleiding kunt krijgen en de heerlijke Canadese wijnen kunt proeven. 

Niagara Falls ligt op ongeveer 130 kilometer van de stad Toronto. Met de auto betekent dat bij normale verkeersdruk iets minder dan anderhalf uur aan reistijd. Dit maakt een bezoek aan Niagara Falls een populaire dagexcursie vanuit Toronto.

01 03