Tanzania

Ngorongoro Conservation Area

3min. leestijd

De Ngorongoro Conservation Area is een van de meest bezochte parken en heeft een oppervlakte van 8288 km2 met in het midden de Ngorongoro krater. Het gebied ligt ca. 180 km van Arusha.

Het hoogtepunt van dit gebied is de Ngorongoro krater met een doorsnede van bijna 20 kilometer en een oppervlakte van 260 km2. Het punt waar je mag afdalen om de krater in te gaan, ligt ca. 1 uur rijden van de ingang van de Conservation Area. Je mag maximaal 6 uur in de Ngorongoro Conservation Area blijven. Zo wil de overheid voorkomen dat het te druk wordt in de krater.

In de krater leeft een dierenwereld op zich, ze kunnen de krater niet verlaten en zijn dus op elkaar aangewezen. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater en wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd. De Ngorongoro krater komt voort uit een ineen gezakte vulkaan, het is de grootste onafgebroken, ingestorte vulkaan ter wereld. De wanden van de krater lopen, tot ongeveer zeshonderd meter vanaf de bodem, steil omhoog. Het ecosysteem bestaat uit graslanden, moerassen, meren, rivieren bossen en droge gebieden met zandduinen.

In de krater leeft een vaste populatie van o.a. leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, gnoes, apen, (zwarte) neushoorns, zebra’s, hyena’s, flamingo’s en luipaarden. Giraffen zijn de enige dieren die hier niet leven aangezien de kraterwand te stijl voor ze is om naar beneden te komen.

De Maasai leven met hun kuddes koeien en geiten voornamelijk op de groene grasweiden buiten de kraterrand. Maar ze hebben ook het recht om hun vee in de krater te laten grazen. Tijdens de safari kun je een bezoek brengen aan een Masai dorp.

01 01