Canada

Montreal

2min. leestijd

Montreal is de grootste stad van de Franstalige provincie Quebec en ligt op het Eiland van Montréal;  een van de eilanden van de Holecha-archipel.
De Franse invloeden zijn volop aanwezig. Montréal is het culturele centrum van heel Franstalig Noord-Amerika. Het voorbeeld van de Franse invloed is de schitterende Notre Dame kathedraal, een hoogtepunt van je bezoek aan deze stad. 

In de zomer worden er festivals en culturele evenementen georganiseerd waaronder het Festival International de Jazz de Montréal en het Festival Juste pour Rire.

Het nachtleven van Montréal is erg dynamisch. De meeste bars en clubs vind je rondom Rue Crescent en Rue Sainte-Catherine in de binnenstad en in het Quartier Latin aan de Rue Saint-Denis. De centrale straat in het centrum van Montréal is Rue Sainte-Cathérine, de plek om te winkelen.

Een ‘must see’ is de "ville intérieure” (de ondergrondse stad) van Montréal. Een enorm complex van ondergrondse hallen en tunnels onder het centrum. In de ondergrondse stad zijn zo’n 1.600 winkels, banken, faculteiten, hotels, restaurants, bioscopen, musea en kantoren. Bovendien zijn er zeven metrostations, twee treinstations, een busterminal en een hockey-arena. Door de meer dan 120 in- en uitgangen passeren dagelijks zo’n 500.000 mensen, vooral om het verkeer en de strenge winters te ontwijken. Een unieke ervaring!

Wanneer je de drukte even wil ontwijken kan je je terugtrekken op de berg, de ‘Mont Royal’. Vanuit het hoger gelegen Mont Royal Park heb je een prachtig uitzicht op de stad. Een heerlijke plek om te wandelen.
 

01 02