Costa Rica

Monteverde

1min. leestijd

Monteverde is één van de must-see parken van Costa Rica. Een prachtige jungle waar altijd nevel hangt. Je loopt soms letterlijk met je hoofd in de ‘wolken’. Monteverde staat bekend om zijn enorme diversiteit aan planten en dieren. Je vind hier meer dan 3000 plantensoorten, 400 soorten verschillende vogels, bijna 500 soorten vlinders en heel veel insecten.

Naast prachtige wandelingen kun je hier ook een aantal leuke excursies doen. Wie aan Costa Rica denkt, denkt aan ‘ziplinen’! In Monteverde ben je hiervoor aan het juiste adres. Zoef van de ene berg naar de andere berg. Wauw wat een toffe ervaring! Deze canopy is de langste van Costa Rica en de enige die echt ín het Monteverde Cloud Forest ligt.

De ‘Treetop Walkways’ is ook een absolute aanrader. Wandel over de hangbruggen tussen de toppen van de bomen. Deze wandeling heeft een lengte van ca. 3 km en de bruggen bevinden zich hoog bovenin het Cloud Forest. De bruggen varieren in lengte. Vanaf de bruggen heb je een prachtig uitzicht op de flora en fauna.

Beide excursies kunnen ook gecombineerd worden op één dag.

01 01