Argentinië

Mendoza

2min. leestijd

Mendoza is een bruisende stad in het gelijknamige gebied, wat vooral bekend staat om de wijn. Het is het belangrijkste wijngebied van Argentinië. Mendoza is de wijnhoofdstad van Argentinië, dus dat je er gezellige café’s vindt, dat mag duidelijk zijn. Maar de stad heeft ook prachtige pleinen en gebouwen welke echt een bezoek waard zijn. Buiten de stad vind je wijnranken tot de horizon. Genoeg om een paar van de meest heerlijke Argentijnse wijnen te proeven.

Wij gingen eerst een dag de stad in en verwonderde ons over de prachtige pleinen met fonteinen in het midden zoals het Plaza Independencia, een mooie bezienswaardigheid. Op de Peatonal Sarmiento werden we meegenomen in de Argentijnse massa en lieten ons meevoeren langs winkels, bars en kleine boetieks. We hebben hier de meest heerlijke steak gegeten, afkomstig van de Parilla van Juan-Carlos waarbij het bbq-en hem met de paplepel is ingegoten. En dat proef je!

De volgende dag huurden we een fiets, namen een paar flessen water en een hoed mee en gingen erop uit in de wijnvelden. Deze liggen op ongeveer vier kilometer van de stad. Hier liggen de wijnvelden uitgestrekt van Chacras de Coria tot Bistabalba. We hebben een paar wijnboerderijen bezocht, de meest lekkere wijn geproefd én gekocht om vervolgens tussen de wijnvelden te picknicken, wijn te drinken en even een uiltje te knappen…

Lekker rozig van de wijn en de zon kwamen we einde van de dag weer aan in de stad, waar we nog even langs onze grote vriend Juan-Carlos zijn gegaan om te vertellen wat we allemaal hadden beleefd die dag. We hebben nog één wijntje met hem gedronken en vonden het toen wel genoeg geweest en zijn vervolgens ons bed ingerold. Wat een leven hier in Argentinië en wat zijn de mensen allemaal aardig en wat is het eten en drinken hier allemaal heerlijk.

01 02