Melbourne - Australië

5min. leestijd

Melbourne is de hoofdstad van de staat Victoria met ruim 5 miljoen inwoners.
Het is een levendige stad met een ontspannen multiculturele sfeer, er wonen minstens 140 verschillende nationaliteiten.
Je vindt hier vele restaurants met wereldse gerechten, de prachtige Royal Botanical Gardens en het strand van St. Kilda Beach.

St. Kilda Beach is heerlijk om te zwemmen en een terras te pakken met uitzicht op zee. Mocht je er met zonsondergang nog zijn: loop dat even naar het einde van de pier, hier komt dan een kolonie dwergpinguïns aan wal voor de nacht.
Ook mooi voor zonsondergang is Brighton Beach
met de kenmerkende gekleurde huisjes.

Door Melbourne loopt de Yarra River waar je fijn langs kunt wandelen of fietsen. Melbourne is de meest fietsvriendelijke stad van Australië. Fiets door de hipste straten, parken, verborgen steegjes en multiculturele wijken van Melbourne. We kunnen een fietstour voor je regelen met een gids.

Statige gebouwen heeft Melbourne ook volop. Mooi is bijvoorbeeld de Shrine of Remembrance of het Flinders Street Station, tegenover Federation Square waar altijd wat te doen is.

Je kunt in Melbourne de gratis City Circle Tram pakken en bijvoorbeeld uitstappen bij het Melbourne Museum om rond te kijken. Een aanrader is lunchen in het gezellige Chinatown, je hebt hier heerlijke dumplings!

Ga voor mooi uitzicht over de stad naar het observatieplatform van de Eureka Tower, durf jij op de glazen panelen te staan?! Wat meer ontspannen is een drankje doen met uitzicht in de Rooftop Bar. ’s Avond worden hier ook vaak films vertoond, net als in de Botanical Gardens. Vooral deze magische Moonlight Cinema is een leuke ervaring!

Houd je van sport? Woon dan een ‘Aussie rules football game’ in het stadion bij. Als je er bent tijdens de paardenraces van de Melbourne Cup, dan is dit zeker een aanrader om naartoe te gaan. Sport is erg belangrijk in Melbourne! Zo zijn er ook vele cricket wedstrijden, de Formule 1 Grand Prix, Sail Melbourne voor de zeilsport en natuurlijk tennis; de Australian Open vindt hier jaarlijks plaats.

Voor souvenirs shoppen kan je naar de Queen Victoria Market en winkelen kan goed in de binnenstad of in Docklands. Wil je naar een pretpark dan is het historische Luna Park een aanrader. De entree is erg mooi voor een foto! Een gokje wagen kan in het grote Crown Casino.

Een must see vanuit Melbourne is de prachtige Great Ocean Road, te doen in een dagtrip of als start van een rondreis.

 

01 05