Meknes

2min. leestijd

Meknes is van klein rustig stadje in de zeventiende eeuw uitgegroeid tot de indrukwekkende ommuurde stad van tegenwoordig.

Meknes werd, heel bijzonder, gebouwd met materialen afkomstig uit het nabij gelegen Volubilis. Sindsdien is dit geen levende stad meer. Je kunt Volubilis, de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko, zelf bezoeken als je over een huurauto beschikt (ongeveer een half uurtje rijden). Meknes heeft twintig Bab’s (poorten) en meer dan vijftig paleisjes. De Marokkanen zelf vinden Meknes één van de mooiste steden van Marokko, en dat is niet voor niets! Bezoek bijvoorbeeld de levendige medina, het koninklijk paleis Dar Djamai of de koranhogeschool Medersa Bou Inania.

Reizen naar Marokko

Op dit moment organiseren wij geen reizen naar Marokko. Maar, niet getreurd, we hebben nog 30+ andere bestemmingen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door het magische Jordanië? Bezoek de schatten van Petra, dobber in de zoute wateren van de dode zee of verken de Wadi Rum woestijn met een kamelentocht. Of zoek het verder van huis en ontdek de magische wereld van Japan, Costa Rica of Vietnam. Advies nodig of even sparren? Onze reisspecialisten zitten iedere werkdag voor je klaar om reiservaringen met je te delen.