Mayastad Palenque

1min. leestijd

Palenque, mysterieuze Mayastad in de jungle van Mexico.

Velen vinden tempelstad Palenque de meest bijzondere en vaak nog mooier dan Chichén Itza. Dit komt vooral door de ligging. Palenque ligt aan de rand van het tropische regenwoud. Het is absoluut de moeite waard, de ruïnes zijn zeer indrukwekkend. In Palenque mag je bepaalde tempels nog wel beklimmen. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan.

Hoogtepunt van dit Mayacomplex is de tempel der inscripties, de graftombe van koning Pakal de Grote, waar pas in 1952 een geheime gang werd ontdekt naar het binnenste van de piramide.

Ben je uitgekeken bij de tempels vergeet dan niet een wandeling door de omliggende jungle te maken. Er zijn verschillende paden die je leiden langs de prachtige natuur of de watervallen in de omgeving.

Niet ver van Palenque ligt Agua Azul, een frisse duik in deze ‘blauwe wateren’ is zeker aan te raden. Geniet hier van de prachtige blauwe kleuren. Maak een wandeling omhoog langs alle waterval terrassen. Je zult hier prachtige foto’s maken.

01 02