Levendig Siem Reap & een bezoek aan de tempels van Angkor!

3min. leestijd

Vlucht van Luang Prabang naar Siem Reap 

 

 

Na een ontspannen vlucht vanuit Luang Prabang komen we aan in de hoofdstad van Cambodja, Siem Reap. We halen de bagage op, verlaten het vliegveld en worden meteen bedolven onder taxi chauffeurs die ons maar wat graag naar het hotel willen brengen. Na de nodige onderhandelingen stappen we in een taxi en worden we naar Residence Indochine D’Angkor gebracht. Een sfeervol en kleinschalig Boutique hotel net buiten het centrum van Siem Reap. We worden met open armen ontvangen door het vriendelijke en goedlachse personeel en na het inchecken naar onze kamer begeleid. Nadat we de bagage hebben uitgestald nemen we een verfrissende duik in het zwembad, waarna we ons opfrissen en besluiten om Siem Reap te gaan verkennen.

Per tuk-tuk worden we naar het centrum gebracht en eenmaal hier aangekomen kijken we onze ogen uit! Eigenlijk is het centrum van Siem Reap één grote bar street. Het stikt er van de restaurants, pubs, muziek dreunt uit de speakers en we worden regelmatig door een propper aangesproken die ons naar binnen probeert te loodsen onder het mom ‘happy hour’. We krijgen het idee dat het hier de hele dag happy hour is! We besluiten plaats te nemen op een terras, bestellen een heerlijke cocktail en genieten van alles wat er om ons heen gebeurd. Het is een bijzondere ervaring en vermakelijk is het zeker. Na de nodige drankjes rekenen we af en besluiten een bezoek te brengen aan de oude markt (Phsar Chas). Hier kopen we een aantal leuke souvenirs, eten vervolgens een hapje bij een gezellig lokaal tentje en besluiten daarna weer terug naar het hotel te gaan. Morgen vroeg uit de veren, dan staat een dagexcursie naar Angkor Wat op het programma!

18 november: dagexcursie naar de Tempels van Angkor Wat

Om 07.30 uur staat de tuk-tuk al toeterend voor het hotel en wanneer we naar buiten lopen, worden we vriendelijk begroet door onze gids voor de komende dag, Arun. Hij gaat ons vandaag een deel van de tempels van Angkor laten zien! Onderweg worden we afgezet bij het ticket centrum waar we ons entreebewijs kunnen kopen. Deze is beschikbaar in drie verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een pas voor één, drie of zeven dagen. Nadat we onze dagpas mét pasfoto erop hebben ontvangen, stappen we in de tuk-tuk in en reizen we naar het eerste complex dat we vandaag bezoeken: het Angkor Thom complex. Hier bezoeken we de Bayon tempel, een prachtige Boeddhistische tempel met 54 torens die ieder vier gezichten bevatten. Erg indrukwekkend! We vervolgen de reis naar de Baphoun tempel. De muur is voor een deel omgebouwd tot een 40 meter lange liggende Boeddha. Het is even klimmen naar de top, maar het uitzicht is prachtig!

De volgende stop is Ta Promh. Wat deze tempel zo bijzonder maakt is dat het complex volledig vergroeid is met jungle. De enorme wortels van gigantische bomen groeien letterlijk door de ruïnes van Ta Prohm heen. Deze tempel is ook bekend geworden vanwege de film Tomb Braider, die hier deels opgenomen is.

Na een heerlijke lunch is het tijd voor een bezoek aan het complex waar je eigenlijk voor komt, Angkor Wat. Dit is het grootste religieuze gebouw ter wereld en het nationale symbool van Cambodja. De tempel werd in de 12e eeuw gebouwd door koning Suryavarman II en is één van de belangrijkste overblijfselen uit het Khmer-rijk. Angkor Wat prijkt zelfs op de vlag van het land! Arun heeft duidelijk veel kennis van Angkor Wat en verteld ons vol enthousiasme, terwijl wij vol verbazing om ons heen kijken en veel foto’s maken. Na een indrukwekkende dag is het tijd om weer terug te keren naar het hotel, waar we rond 16.30 uur arriveren.

01 03