Cuba

Las Terrazas

3min. leestijd

Las Terrazas ligt in de heuvels van Sierra del Rosario. Dit gebied is uitgeroepen door UNESCO tot Biosfeerreservaat, ligt tussen de Viñales Vallei en Havana in en heeft voldoende bezienswaardigheden. Je kunt hier wandelen door de bossen, vogels spotten en zwemmen in de natuurlijke baden van de rivier San Juan. Voor de avontuurlijke reizigers is ziplinen over het meer een aanrader. Je verblijft in een eco-hotel dat om een grote boom heen is gebouwd, middenin de groene natuur. De ideale plek voor natuurliefhebbers.

Het is hier echt genieten weer. We kwamen einde van de middag aan en hebben nog even rondgewandeld. De mensen hier zijn aardig en ontzettend kunstzinnig. Ze maken mooie dingen van hout en aardewerk. Mooi hoor als je dat met je handen kunt maken.

De volgende ochtend werden we gewekt door de vele vogels die hier vrolijk rondfladderen. Er leven zo’n negentig verschillende vogelsoorten en diverse soorten reptielen in dit gebied, dus je hebt altijd wel iets te zien en vooral ook om te horen. We hadden er zin in en hebben na het ontbijt eerst een stevige wandeling gemaakt. We liepen naar de flanken van de berg El Taburete en langs de oude koffieplantage Buena Vista weer terug naar het hotel. Ik had alleen een korte broek aan en er waren sprieten van planten waar mijn benen ontzettend van begonnen te jeuken. Gelukkig vond ik een bolletje sokken in mijn rugtas en met opgetrokken sokken tot aan mijn knie heb ik de wandeling afgemaakt. Let daar dus op, beter is om een lange broek aan te trekken, hoe warm of vochtig het ook is. Bij het hotel hebben we genoten van een heerlijke veganistische lunch, waarna het ziplinen op het programma stond. Voor mijn reisgenoot dan, ik heb hoogtevrees en durf dat echt niet. Van de verhalen en foto’s welke ik heb gezien en gehoord, moet het wel heel gaaf zijn geweest. Hierna hebben we de hele middag met een groep in Baños del San Juan gezwommen en gerelaxed. Lekker koel tussen het prachtige groen van de omgeving.

01 02