Spanje

Lange weekendtrips Andalusië

5min. leestijd

Slechts 3 uurtjes vliegen en je bent al in Afwisselend Andalusië! Ik vind het er heerlijk en ben dan ook al diverse keren naar Malaga gevlogen voor een roadtrip. Goed te doen voor een lang weekend! 

Zo ben ik vanuit Málaga op een korte roadtrip naar Nerja & Granada geweest en een andere keer naar Ronda, Córdoba & Torremolinos.

Nerja ligt op een klein uurtje rijden van Malaga aan de mooie kust. 

Hiervandaan hebben we het nabijgelegen, pittoreske dorpje, Frigliana bezocht. Erg fotogeniek met leuke boetiekwinkeltjes.

Vanuit Nerja zijn we via de witte bergdorpen, las Alpujarras, door het Sierra Nevada National Park naar Granada gereden. Op een gegeven moment ben je zo hoog (op 2000 meter) dat er begin maart nog geskied werd, overal witte bergtoppen om je heen! Een prachtige route.

Granada is een mooie Moorse stad met als hoogtepunt natuurlijk het AlhambraDit paleis is van binnen echt sprookjesachtig, zo veel gedetailleerd houtsnijwerk, mozaieken en mooi aangelegde tuinen. Logisch dat dit bij het Unesco werelderfgoed hoort, een 'must see'.

In de wijk Albayzin voelde het of je in Marokko was beland. Leuk om souvenirs te shoppen en rond te wandelen. 

Het 2e weekend weg gingen we dus naar naar Ronda, Córdoba & Torremolinos.

Ronda ligt op ca. 1,5 uur rijden van Malaga. Je rijdt hierheen over een bergachtige kronkelweg. Het stadje zelf ligt naast een diepe kloof, via hoge bruggen loop je van de ene naar de andere kant. Indrukwekkend!Córdoba ligt mooi aan de Guadalquivir rivier, hoogtepunt hier is de Mezquita. Vroeger was dit de grootste moskee van Europa, na de christelijke herovering is het in gebruik als kathedraal. Hierdoor zie je in het gebouw zowel Moorse als christelijke invloeden. Je ziet er prachtige stenen bogen, bewerkte plafonds en glas in lood ramen. In de oude wijk La Juderia kun je leuk souvenirs shoppen en uiteten in restaurantjes met mooie patio's.

We eindigden deze roadtrip aan het strand van Torremolinos, onderweg nog een stop gemaakt in het natuurreservaat El Torcal met unieke rotsformaties. Torremolinos is toeristisch, maar prima om er lekker in een strandtent te zitten met een drankje en uitzicht op zee.
We zijn in het naastgelegen stadje Benalmádena gaan eten, je ziet hier mooie jachten in de sfeervolle haven.Je kunt me bellen of mailen voor advies. We boeken graag een huurauto & accommodaties voor je om ook een korte of lange roadtrip te maken!
Ik ging op weekendtrips aan het einde van de winter om een beetje zon te pakken en op een langere trip in mei met stabieler weer. Reizen kan het hele jaar door, lees ook over de beste reistijd Spanje.