Lake Ontario | Deze plekken wil je absoluut bezoeken!

5min. leestijd

Het komende jaar volgen wij Romy en Eddy in onze rubriek Romy en Eddy op wereldreis. Dit reislustige stel reist van Canada tot het zuidelijkste puntje van Patagonië en nemen ons mee langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden. 

Inmiddels zijn Romy en Eddy alweer een stuk naar het westen van Canada gereden en zijn aangekomen in de staat Ontario. Hier bevindt zich het gelijknamige meer ‘Lake Ontario’. Natuurlijk mag een bezoek aan dé highlight van Canada niet ontbreken: De Niagara Falls. Wat er nog meer te doen is rondom Lake Ontario? Dat lees je in deze blog!

 

Lake Ontario

Het Ontariomeer ligt op de grens van Canada en de Verenigde Staten en heeft een oppervlakte van maar liefst 19.000 km. Het uitgestrekte meer is een van de vijf grote meren van Noord-Amerika en is meer dan een bezoek waar tijdens jullie reis door Canada.

 

 

1. Thousand Island National Park

Het Thousand Island National Park loopt dwars door de grens van Canada en Amerika heen en wordt dus gedeeld met de Verenigde Station. Vanaf het schilderachtige Thousand Island Parkway zijn de eilanden gemakkelijk te zien. Bijzonder overnachten? Dat kan bijvoorbeeld op de camping van Riverside oTENTik. Hier wordt je ’s ochtends wakker van de glinstering op het water en prachtige uitzichten. . Voor de wandelliefhebbers zijn er korte wandelroutes, maar eigenlijk is het park voornamelijk geschikt voor boot activiteiten op een verblijf op een van de eilanden.  Kies bijvoorbeeld voor een (privé) rondvaart of huur zelf een eigen boot. Ook is het mogelijk om te kajakken, kanoën en een peddle board te huren. Een leuke, actieve manier om het park vanaf het water te bewonderen.

 

 

2. Kingston

Op ongeveer 80 kilometer van het Thousand Island National Park bevindt zich de stad Kingston. Deze stad met meer dan 100.000 inwoners heeft ook wel de bijnaam ‘Limestone City’. In het Nederlands vertaald naar Kalksteen Stad. Dit komt door de vele historische gebouwen die bestaan uit kalksteen. In het hart van Kingston vind je de Springer Market Square, waar je diverse restaurantjes vindt voor een goede lunch of diner. Kingston is een fijne tussenstop om 1 a 2 dagen te verblijven.

TIP van Romy en Eddy: Reis je met de camper? Verblijf dan een nacht in het Lake Ontario Park. Deze camping is van alle gemakken voorzien zoals een goed ingerichte wasruimte, warme douches en speelplaats voor kinderen. De waterliefhebbers kunnen een plons wagen in het water, waar je ook sup boards of kano’s kunt huren.

 

 

3. Prince Edward

Prince Edward County is te bereiken met de veerboot vanaf Adolphustown. Het schiereiland kent prachtige plekken en in het noorden ligt het gelijknamige nationale park, waar je wandelt door uitgestrekte duinen of zwemt langs verborgen stranden. In het Prince Edward Island National Park vind je een diversiteit aan natuur. Het park bestaat uit drie gebieden, met ieder eigen landschappen. Van witte stranden en zoutwatermoerassen tot rode rotsen. Zie je jezelf hier al wandelen? Spectaculaire uitzichten gegarandeerd

TIP van Romy en Eddy: Op zoek naar een mooie plek voor een lunch en frisse duik? Bezoek dan het Sandbanks Provincial Park

 

4. Niagara-on-the-Lake

Het plaatsje Niagare-on-the-Lake is voor veel reizigers dé uitvalbasis om de Niagara Falls te bezoeken. Het zal je dan ook niet verbazen dat de toeristenstroom hier groter is dan de rest van Canada. Wil je de drukte toch even vermijden? Bezoek dan het Niagara Glen Nature Reserve

 

 

5. Niagara watervallen

De Niagara Falls dankt haar naam aan rivier De Niagara, een van ’s werelds kortste rivieren. Wist je dat de Niagara Falls eigenlijk uit 3 watervallen bestaan?

  • The American Falls
  • The Bride Veils
  • Horsehoe Falls /  Canadian Falls  

 

De Horsehoe Falls is verantwoordelijk voor maar liefst 90% van al het water en is daarom ook wel het meest indrukwekkend.

Wil je de drukte voor zijn? Zet dan extra vroeg je wekker, want als je erg vroeg bent, ben je de grootste drukte voor. Vanuit de Niagara Falls kan je trouwens ook meerdere excursies doen met de boot. Een leuke activiteit voor met het gehele gezien.

 

Wil je meer weten over reizen naar Canada?

Onze collega's van WRC Reizen helpen je maar al te graag. WRC Reizen is onderdeel van OutSight Travel en is met 40-jaar ervaring dé Canada-expert van Nederland. Bel gerust eens met Mirja of Maudy voor meer informatie of bezoek ons op kantoor tijdens de inspiratiedagen.

 

Heb jij nog tips?

Natuurlijk zijn er nog zoveel plekken te bewonderen rondom Lake Ontario. Heb jij nog tips? Deel ze met ons. Stuur een mail naar marketing@outsight.nl, vinden we leuk!