Lake Nakuru National Park

2min. leestijd

Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels.

Op de bodem van de Great Rift Valley, omgeven door bebost en bossig grasland, ligt het prachtige Lake Nakuru National Park. Bezoekers kunnen genieten van de grote ecologische diversiteit en gevarieerde habitats die variëren van het meer zelf tot de omliggende steile hellingen en bergkammen. Lake Nakuru National Park is ideaal om vogels te spotten. Met name in en rond het meer is er een grote varatie aan water- en roodvogels te vinden, in totaal meer dan 400 soorten. Naast de vogels is er ook volop ander groot wild te vinden. Denk hierbij aan zebra, nijlpaarden en giraffe. Ook de roofdieren zijn vertegenwoordigd door luipaarden & hyena. Een grote trekpleister zijn de neushoorns waarbij zowel de witte als zwarte in het park rondlopen. Doordat het park niet al te groot is maakt dit het gemakkelijker om het wild te vinden. De kans dat je witte neushoorns op een van de graslanden ziet grazen is groot. 

Wat het park ook bijzonder maakt is dat het omringd wordt door de eerder genoemde hellingen. Hier kun je met de auto naar boven rijden vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het park en het altijd aanwezige meer. 

Een groot voordeel van het park is de ligging. Het park bevind zich op 1756m boven zeeniveau en dit zorgt ervoor dat het park een stuk koeler is dan bijvoorbeeld de Masai mara. Het klimaat is gedurende het hele jaar erg comfortabel.