Japan

Koyasan

2min. leestijd

Koyasan, een berg ten zuiden van Osaka, met een hoogte van 995 meter. Je vindt hier het belangrijk Garan kloostercomplex welke het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme is, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme. 

De Koyasan tempel werd in 816 door de monnik Kobo Daishi in het leven geroepen, hij was tevens de stichter van de Shingonsekte. Toen hij stierf werd hij op het terrein van de Koyasan tempel begraven. Hierdoor ontstond er een grote begraafplaats welke ook ‘De Dodenstad van Koyasan’ wordt genoemd.

Tegenwoordig vind je hier meer dan 120 tempels, een grote religieuze universiteit en het mausoleum van de heilige Kobo Daishi. Koyasan was vroeger een klein dorp maar groeit langzamerhand uit tot een een flinke tempelstad.

In de Okunoin tempel vind je het mausoleum van Kobo Daishi, omringt door ruim 200.000 andere graven en indrukwekkende bomen van honderden jaren oud. Japanse boeddhisten zijn er van overtuigd dat hij in een eeuwige meditatie zit en niet is overleden. Okunoin is hierdoor één van de meest heilige plekken in Japan en een erg geliefd pelgrimsoord.

De hele omgeving doet mystiek en mysterieus aan waardoor het echt een compleet unieke ervaring is en niet te vergelijken is met andere locaties!

01 01