Zuid-Afrika

Knysna - Zuid Afrika

5min. leestijd

Knysna (spreek uit: naisna) is een klein plaatsje, waar een gezellige vakantiesfeer hangt. Het ligt midden in het hart van de ‘Garden Route’. De lagune van Knysna wordt de parel van deze route genoemd door reizigers. In deze lagune kun je een boottocht maken en langs de Knysna Heads varen op zoek naar dolfijnen en walvissen (in de periode van juli tot en met november).  

Knysna is door zijn spectaculaire ligging een paradijs in Zuid Afrika. Onder andere door het Featherbed Nature Reserve. Een beschermd gebied waar twee grote zandsteenrotsen, de Heads, de doorgang van de oceaan naar de prachtige lagune aangeven. Meer dan tweehonderd vissoorten zwemmen rond in het glasheldere water, zelfs zeepaardjes zwemmen hier! Geniet van deze droomplek op verschillende manieren: per boot naar de Heads voor een romantische sunset, beklim de linkerrots en kijk uit over de eilanden of geniet van de gezellige straatjes van Leisure Island. 

Wanneer de dag voorbij is, kun je lekker oesters eten in een van de vele restaurantjes van het bruisende Waterfront, één van de bezienswaardigheden aan Knysna’s lagune. Als je in juli in Knysna bent, dan wordt het oesterfestival gehouden.

In Knysna’s rustige wateren worden tussen mei en september jonge walvissen geboren. Spectaculair om mee te maken wanneer de walvissen en hun jongen urenlang in het rond springen.  

De watersporter komt in Knysna ook aan bod, in de Knysna Lagoon kan je kayakken en zeilen. Ook diepvissen in de Indische Oceaan is mogelijk. Op een kwartiertje rijden van Knysna ligt het prachtige lange zandstrand van Brenton-on-Sea. Een ideale plek om vroeg in de ochtend of in de namiddag een heerlijke wandeling te maken.

01 02

Het Knysna Forest is het grootste bos van Zuid-Afrika, met bomen van wel achthonderd jaar oud. Heerlijk om langs de geel- of stinkhoutbomen, de pijnboom en de eucalyptus te wandelen. Neem de Woodcutters Trail, deze route kan anderhalf uur (3 km) of vier uur (9 km) duren. Met name de korte versie is erg leuk voor kinderen.

Voor de actieve wandelaar is er veel keuze in Knysna, want behalve in het Knysna Forest lopen ook verschillende hiking trails langs de Knysna Lagoon. De Cradock’s Berg and George Peak Trail is een negen uur durende trail waarbij je 20 kilometer aflegt. De Kranshoek Coastal Trail is een wandelroute die, zoals de naam al doet verraden, je langs de mooie kustlijn leidt. De Kranshoek Trail is 10 kilometer lang en neemt ongeveer vier uur in beslag.

In het Knysna Elephant Park leven olifanten die bijna allemaal zijn overgeplaatst uit het KrugerparkVooral kinderen worden erg gelukkig van een bezoek aan dit dierenpark. In het Knysna Elephant park leven negen olifanten, het park heeft geen hekken waardoor je echt met de dieren in aanraking komt.

Zowel de toerist als de (welgestelde) Zuid-Afrikaan komt graag naar Knysna om er vakantie te vieren en dat is niet voor niets!