Zuid-Afrika

Kgalagadi Transfrontier Park – Zuid Afrika

8min. leestijd
oryx kgalagadi transfrontier park

Tijdens mijn reis door Zuid Afrika kwam ik terecht in het Kgalagadi Transfrontier Park. Het was één van mijn laatste stops en ik had al best veel gezien van het land, de dieren en de natuur. Maar hier was het anders. Hier was alles nog ongerept. Of je nu in het Zuid Afrikaanse gedeelte was of in het deel in Botswana, alles was even prachtig.

Zandvlaktes van rood, wit en geel die in elkaar overgaan, hoge duinen van oranje zand en gort droge rivierbeddingen. Hier en daar vind je wat eenzame, verlaten bomen. Ondanks dat het hier zo verlaten is, loopt er genoeg wild rond om van je must-see-lijstje af te vinken.

De lodge waar ik overnachtte lag aan een zoutvlakte, waarvandaan ik rondom uitzicht had en ieder dier kon zien komen en gaan.

’s Ochtends maakte ik een bushwalk waarbij de ranger mij alles vertelde over de sporen van verschillende dieren en in de middag ging ik mee op een safaritocht. Per Jeep reden we over de verlaten vlaktes op zoek naar de Kalahari leeuw. Er kwamen hordes gems- en springbokken voorbij huppelen en aan giraffen en stokstaartjes ontbrak het ook niet. De Kalahari leeuw hebben we helaas die dag niet gezien, maar wel twee cheeta’s die achter elkaar aan het aanrennen waren. Wil je een idee krijgen van hoe een safari in zijn werk gaat? Kijken dan eens op de live safari stream van WildEarth.

01 03

Toen we eenmaal weer terug waren bij de logde, kon ik genieten van een prachtig kleurenschouwspel in de lucht. De lucht kleurde langzaam van lila naar donker oranje. Alles en iedereen kleurde mee. Het was erg mooi en bijzonder om te zien. Wat trouwens ook heel mooi en bijzonder was, was de sterrenhemel die zich hierna liet zien. De lucht leek een mooie zee en de sterren waren de schepen.

Na deze intense ervaring ging ik weer op pad. Ik reed terug naar de plaats waar ik vandaan kwam, de historische stad Upington, gelegen aan de Oranjerivier in de provincie Noord-Kaap. In Upington vind je verzorgde tuinen, statige bomen en kleurrijke bloemen. De omgeving wordt ook wel Groene Kalahari genoemd want ook al is er veel woestijn, je komt er ook vruchtbare groene valleien tegen.

Enthousiast geworden of meer weten? Neem contact met me op. Ik beantwoord graag jouw vragen en ga samen met je op zoek naar jouw ideale droomreis.