Tanzania

Keuze strandbestemming op Zanzibar

5min. leestijd

De meeste reizigers willen graag een strandverblijf op Zanzibar om de reis af te sluiten.
Het eiland Zanzibar (Unguja) ligt voor de kust van Tanzania, in de Indische Oceaan. Het is een van de mooiste archipels in de wereld, een tropisch paradijs! Qua verblijf zijn er meerdere mogelijkheden, afhankelijk van je voorkeur helpt onderstaande informatie je wellicht een keuze te maken.

Aan de noordoostkust en de zuidoostkust van het eiland vind je uitgestrekte zandstranden. Dit zijn misschien wel de beste zandstranden ter wereld; denk aan wit zand, helderblauw water en wuivende palmbomen.

Met name de noordoostkust is, naast genieten van zon, zee & strand, geschikt om uitgebreid te snorkelen of duiken. Je kunt hiervandaan naar het Mnemba Island gaan met prachtige koraalriffen en veel verschillende vissoorten, dit eiland ligt slechts een paar kilometer van de kust van Matemwe Beach.

Aan de zuidoostkust vind je witte zandstranden die heel geleidelijk aflopen in een azuurblauwe zee. Wij bieden kleinschalig resorts aan op de mooiste plekjes van Jambiani Beach. ’s Avonds kun je heerlijk eten bij de restaurantjes aan zee. Als je zin hebt in actie kun je hier kiezen voor een kitesurf les of breng een bezoek aan Jozani Forest voor een wandeling door de natuur. Hier leeft de bijzondere Zanzibarfranjeaap.

De zuidkust van Zanzibar staat niet bekend om de allermooiste stranden, maar hier vind je wel de meest complete en comfortabele accommodaties. Het is hier rustig en de lodges liggen op ruime afstand van elkaar.
De meeste vakantiegangers verblijven een groot gedeelte van hun tijd in of bij hun accommodatie, er zijn hier geen toeristische centra met winkels en restaurantjes. De resorts zijn zeer sfeervol ingericht en hebben een prachtig zwembad, zoals Fumba Beach. Het zuidwesten van Zanzibar bezoek je vooral voor de rust en het is ook een perfecte bestemming voor honeymooners!

Als je toch naar Zanzibar gaat voor een strandverblijf, raden we je aan om eerst ook 1 of 2 nachten te verblijven in het bijzonder stadje met Arabische sfeer Stone Town.