Colombia

Keuze strandbestemming Colombia

5min. leestijd

De meeste reizigers willen graag een bezoek brengen aan de Caribische kust om de reis af te sluiten.
Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, afhankelijk van je voorkeur helpt onderstaande informatie je wellicht een keuze te maken.

Je kunt naar Santa Marta vliegen, deze stad wordt omringd door schitterende stranden en de adembenemende bergen van de Sierra Nevada.
Ben je graag in een levendige strandplaats dan kan je hier blijven! In het oude centrum van Santa Marta vind je mooie koloniale gebouwen en er zijn volop restaurants en cafe’s!

Vlakbij Santa Marta (ca. 45 minuten rijden) ligt het prachtige Tayrona National Park, dat je als
dagexcursie kunt bezoeken. Maar als je graag dichtbij de natuur verblijft kan je ook aan het strand naast Tayrona verblijven, bijvoorbeeld in Casa Finca Barlovento.

Nog een uur verder naar het oosten vanuit Tayrona ligt het kleine en rustige dorp Palomino aan de Caribische kust. Je vindt hier uitgestrekte stranden, traditionele vissersbootjes en aan de andere kant een prachtig uitzicht op de bergtoppen van de Sierra Nevada. Je kunt hier heerlijk genieten van rust, zon, zee en strand! Aan het strand vind je enkele leuke restaurantjes en barretjes die je uit kunt proberen.
Het is ook een surfstrand, er worden surflessen en surfboard verhuur aangeboden. Vanwege de golfslag is het hier minder geschikt om te zwemmen, maar de accommodaties hebben ook een zwembad. Tevens mondt in Palomino een rivier uit in zee, in de rivier kan je zwemmen en ‘tuben’ (drijven op een tractorband).

Na aankomst in Santa Marta kun je gelijk per privé transfer naar Palomino gebracht worden, maar je kunt ook eerst even in de koloniale stad verblijven of op weg naar Palomino een nacht inplannen bij de ingang van het Tayrona National Park. Na een bezoek aan het park kan je dan de volgende dag naar Palomino gebracht worden.

Heb je geen tijd voor een bezoek aan de omgeving van Santa Marta dan kun je ook naar Cartagena vliegen, waar vrijwel ieders reis eindigt. Hiervandaan vertrekken internationale vluchten. Cartagena ligt aan de Caribische noordkust van Colombia en heeft een ommuurde koloniale & kleurrijke binnenstad, die tot het UNESCO werelderfgoed behoort. Het strand van de stad zelf is niet zo aantrekkelijk, maar je kunt op dagexcursie naar Isla Baru. Dit is een van de eilanden voor de kust iets ten zuiden van Cartagena. Op het eiland ligt het parelwitte zandstrand Playa Blanca.

Ook kan je kiezen voor een verblijf op de Rosario eilanden. Vanuit Cartagena reis je per speedboot naar Isla Grande, een tropisch paradijsje in de prachtige Caribische zee. Omdat de Rosario eilanden wat verder van Cartagena liggen, is het hier minder toeristisch dan op Isla Baru. Daarom de perfecte uitvalsbasis om in alle rust te relaxen! Bezoek de prachtige stranden, ga snorkelen of maak een mooie duik naar een vliegtuigwrak.