Van Kasbah naar Riad in Marokko

4min. leestijd

Er zijn in Marokko verschillende soorten accommodatietypes. De meest gebruikelijke zijn een Kasbah of een Riad. Maar wat is nou het verschil tussen die twee soorten? Wij leggen het je uit:

Een kasbah

Een kasbah lijkt meer op een klein kasteel. Ze zijn vaak express donker gebouwd, zodat het er in de zomer heerlijk koel blijft. De muren zijn gemaakt van modder en stro en de inrichting is modern, zodat het goed kan functioneren als hotel. Er zijn hele basic kasbah’s, maar ook hele luxe. Hoe de kasbah ook is, de authentieke sfeer vind je er overal. In het Hoge Atlasgebergte staan veel kasbahs langs ‘de weg van de duizend kasbahs’. Wij bieden een gave kasbah aan aan de rand van de woestijn, waar je een kamelentocht van een paar uur door de woestijn kunt maken. Je kunt de excursie wandelen bij Midelt’ maken, waarbij je vanuit Midelt langs verschillende kasbahs loopt. Of je kunt verblijven in kasbah Tombouctou, in de Erg Chebbi woestijn bij Merzouga, aan de voet van de gouden zandduinen. Het hotel is gebouwd in de traditionele kasbah stijl en beschikt over een zwembad en een sfeervolle hammam waar je  massages kunt boeken.

 

Een riad

De oorspronkelijke betekenis van een riad is een huis gebouwd rond een tuin met bomen. Vaak waren de huizen van kooplieden en zijn ze zo aangepast, dat er tegenwoordig comfortabel in verbleven kan worden. Iedere riad is uniek, er zijn geen twee dezelfde en de entourage hier is werkelijk prachtig. Je waant je als een koning of koningin in een paleis uit het sprookje van duizend en één nacht. Er hangt een persoonlijke sfeer en vaak kun je hier ook (heerlijk) eten. Het zijn geen hele grote gebouwen en vaak zijn er maar een aantal kamers beschikbaar. Ze liggen vaak midden in de medina, dus het is soms even zoeken totdat je er bent. Soms hebben de riads een tuin met fruitbomen en vijvers, waar je je heerlijk in kunt verliezen.
Of je nu een stedentrip naar Marrakech maakt, op doorreis bent in Meknes of in Fes bent beland, wij hebben de mooiste riads voor jou uitgezocht.

Je kunt bij ons kiezen of je de hele reis in een kasbah wil slapen, de hele reis in een riad of dat je de twee accommodatietypes met elkaar afwisselt. Het kan allemaal. Neem contact op met ons en we bespreken het samen.

01 04