Canada

Kampvuur, Marshmallows en S’mores uit Canada

3min. leestijd

Vlak na de Tweede Wereldoorlog emigreerden duizenden Nederlanders naar Canada. Daar was meer ruimte, meer werk en dus een betere toekomst. En gelijk hadden ze. Canada, verdeeld in zes tijdzones, heeft hoge bergen, diepe dalen, glinsterende gletsjers, mooie bossen en afgelegen stranden. Ga skiën in Whistler, duiken bij Bruce Peninsula of surfen bij Nova Scotia. Liever per boot of te voet? Bewonder dan de ijsberen en walvissen vanaf een boot of ga op zoek naar de grizzly beren en elanden in de Nationale parken Banff of Jasper.

Voor cultuur en shoppen moet je in Vancouver, Toronto of Ontario zijn. Hier vind je internationale (Jazz)festivals en een kust en keur aan winkels, cafés en restaurants. Ze eten hier niet alleen de verste zalm en drinken de heerlijkste lokale wijnen, maar ook van lekkere snacks zijn ze niet vies in Canada. Neem de S’more, een populaire snack, bedacht in 1926 door padvind(st)ers. De naam van deze snack, bestaande uit koekjes, chocolade en marshmallows, is eigenlijk Some More wat ‘wat meer’ betekent. Je kunt het maken bij het kampvuur, de openhaard of in de oven.

Wat heb je nodig?

  • 1 zak marshmallows
  • 1 pak maria koekjes of petit beurre koekjes
  • 1 chocoladereep (melk of puur)

Hoe maak je het?

  • je roostert een marshmallow boven het vuur totdat er een lichtbruin laagje op komt. Pas op, het kan ineens heel snel gaan en dan is de marshmallow verbrand
  • dan pak je twee koekjes en een blokje chocolade
  • je legt het blokje chocolade op een koekje, doet de marshmallow erbovenop en je dekt het af met het andere koekje
  • voor lekkerbekken, je kunt ook twee blokjes chocolade nemen; één onder de marshmallow en één erbovenop.
01 03

Onze reisspecialist Maudy over Canada:

“Het is hier zo betoverend en prachtig, dat het lijkt alsof je in een sprookje bent beland. Je reist per auto of camper nonstop door een aaneenschakeling van hoogtepunten: de indrukwekkende Rocky Mountains In Banff National park, besneeuwde bergtoppen, staalblauwe gletsjers, kristalheldere meren, woeste watervallen, maar ook ongekend wildlife: beren, 'moose', elanden en de imposante bighorn sheep.”