Dubai

Jumeirah Moskee

2min. leestijd

De Jumeirah-moskee ligt in de wijk Jumeirah en is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-moslims. De moskee werd in 1998 gebouwd en is 1 van de mooist moskeeën in de Verenigde Arabische Emiraten.  In de avond wordt de moskee prachtig belicht waardoor het een magische uitstraling krijgt. Het is om die reden dan ook niet voor niets 1 van de meeste bezochte gebouwen in Dubai.

De moskee is gebouwd in de Anatolische stijl en kenmerkend zijn de ivoorkleurige zandstenen muren. Er staan twee minaretten (torens) die ruim 70 meter hoog zijn. Van binnen is de Jumeirah-moskee prachtige kleurrijk gedecoreerd en er hangen diverse grote kroonluchters. Er kunnen maar liefst 1200 mensen tegelijkertijd meedoen aan het gebed.

Dagelijks worden er om 10.00 uur (m.u.v. op vrijdag) Engels gesproken rondleidingen georganiseerd door het Sjeik Mohammed Centrum voor Cultureel Begrip.  Deze organisatie is speciaal opgericht om de Islam, de gebruiken en tardities uit te leggen aan niet moslims. De rondleiding duurt circa 75 minuten en er wordt een bijdrage gevraagd van 10 AED.

Tijdens een bezoek aan de moskee dien je wel gepaste kleding te dragen. Dit houdt in dat je geen blote armen en benen mag tonen en dat vrouwen verplicht een hoofddoek moeten dragen.

01 01