Reisgaranties OutSight Travel

12min. leestijd

We bevinden ons op het moment in de unieke situatie dat wereldwijd landen gesloten zijn vanwege de Corona crisis. Er is veel onzekerheid wanneer welke landen toeristen weer gaan verwelkomen of dat de Nederlandse overheid aangeeft dat het weer prima is om te gaan reizen.

Om duidelijkheid & zekerheid te verschaffen omtrent het coronavirus en je reis hierbij een overzicht.

Reizen 2020

Als OutSight nemen we contact met je op wanneer je een reis bij ons geboekt met vertrek voor 31/12/2020. Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus en de nationale maatregelen van al onze bestemmingen is de kans dat je dit jaar de reis nog kunt maken zoals geboekt minimaal. Samen zoeken we naar de best mogelijke oplossing. De beperkingen, regels en richtlijnen veranderen per week, soms per dag. We houden alles nauw in de gaten en nemen uiterlijk 14 dagen voor je geplande vertrek contact met je op. 

Omboekgaranties

We begrijpen dat dit alles voor verwarring, onzekerheid en onduidelijkheid zorgt. Dit willen wij wegnemen door je bepaalde garanties te bieden. Deze garanties zijn van toepassing op alle geboekte reizen bij OutSight Travel met een vertrekdatum t/m 31-12-2020:

 • Omboeken is kosteloos en flexibel
 • OutSight Travel biedt een prijsgarantie, de oorspronkelijk overeengekomen prijs blijft gelijk voor de omgeboekte reis.
 • Omboeken is mogelijk tot uiterlijk 30 dagen voor de vertrekdatum.
 • Er kan eenmalig worden omgeboekt om welke reden dan ook, met vertrek tot 31-12-21.
 • Het oorspronkelijke aantal reizigers moet onderdeel uitmaken van de nieuwe reservering.
 • OutSight Travel is aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, omdat je de boeking bij ons behoud blijft deze vallen onder de garanties zoals bepaald door deze organisaties en ben je als consument dus beschermt.
 • Je bent flexibel in de bestemming, je kunt er ook voor kiezen de reis om te boeken naar een van onze andere bestemmingen.

Hoe kan ik mijn reis omboeken?

 • Neem telefonisch contact met ons op de mogelijkheden door te nemen. De reisspecialisten van OutSight staan voor je klaar om je te helpen.
 • Heb je nog geen exacte data waarop de omgeboekte reis plaats moet vinden kies dan data die zo dicht mogelijk de waarschijnlijke data benaderen. 6 maanden voor de geplande aankomstdatum nemen we weer contact met je op de definitieve data te bepalen.

Voorwaarden:

 • Boek je de reis om naar een nieuwe vertrekdatum kunnen we niet altijd garanderen dat je in dezelfde accommodaties verblijft zoals oorspronkelijk overeengekomen. Wel garanderen we dat je verblijft in een vergelijkbaar alternatief.
 • Kies je ervoor om de reis om te boeken naar een andere OutSight Travel bestemming kan dit alleen wanneer de (bij ons) geboekte luchtvaartmaatschappij ook op deze bestemming vliegt.
 • Kies je ervoor om de reis om te boeken naar een andere OutSight bestemming dan wordt de totale waarde van je reis meegenomen maar kan de prijs in dit geval wel afwijken en worden verrekent.

Reisadviezen

Bij reisadviezen komt het neer op twee dingen het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid en de beperkingen en mogelijkheden van de reisbestemming. Deze kunnen afwijken van elkaar. Houdt echter het reisadvies van de Nederlandse overheid aan als leidend. Kijk hiervoor op deze website van het ministerie van buitenlandse zaken voor de laatste updates. De reden dat het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid leidend moet zijn bijvoorbeeld verzekeringen (reis en annulering) die bij een negatief reisadvies niet geldig zijn. Hetzelfde geldt voor de voorwaarden van SGR en ANVR die wij volgen, deze zijn ook niet van toepassing op een reis naar een bestemming waarvoor een negatief reisadvies geldt. Daarnaast heeft de overheid aangegeven dat reizen op eigen risico is en dat repatriëringsvluchten zoals deze begin 2020 plaats hebben gevonden niet nogmaals voor gaan komen. Kort samengevat houdt het reisadvies van het ministerie in de gaten om te bepalen wat de ‘veilige’ landen zijn waar je deze zomer naar toe op vakantie kunt.