Isla Mujeres

1min. leestijd

Isla Mujeres, het vrouweneiland van de maya’s

Op zo’n dertig minuten varen vanaf Cancun ligt het prachtige Isla Mujeres. In tegenstelling tot het zeer toeristische Cancun is Isla Mujeres een stuk rustiger. Er heerst een gemoedelijke maar vooral relaxte sfeer op het eiland. Het eiland is niet groot. Ongeveer 7 kilometer lang en 650 meter breed. Isla Mujeres is een heerlijke plek om een paar dagen te genieten van het strand. Even bij komen van je jetlag bij aankomst of juist tot rust komen na je prachtige rondreis.

Isla Mujeres heeft niet alleen een mooi strand maar ook een fantastische onderwaterwereld. Rondom het eiland heb je verschillende snorkeltours. Reis je in de periode mei tot en met september dan kun je hier de walvishaai spotten in het Garrafon Natural Reef Park. Een bezoek aan het schildpaddenkweekstation Tortugranja is zeker de moeite waard.

Zin om het eiland te bekijken? Huur een fiets of een golfkarretje. In ongeveer een uur rijd je met een golfkarretje van het noorden van het eiland naar het zuiden. Hier kun je een bezoek brengen aan Punta Sur, waar je de restanten van de Maya ruïne Ixchel vindt.

Het centrum gelegen in het noorden van het eiland is gezellig druk, met tal van barretjes, restaurantjes en souvenirshops.

01 02