Inspiratie voor een campertrip Sydney-Melbourne

5min. leestijd

Op advies van Australische vrienden heb ik nu 2x een trip met een campervan gemaakt tussen Sydney en Melbourne langs de kust. Dit stuk van Australië wordt door reizigers vaak overgeslagen, maar is zeer geliefd bij de locals. Ik snap waarom! Nergens heb ik zo vaak de stranden voor mezelf gehad en zoveel wildlife gezien als tijdens deze trips, echt een aanrader!

Hieronder de parken die ik bezocht heb op een 8-daagse trip van Sydney naar Melbourne:

 • Booderee National Park, Hyams Beach is echt een van de mooiste, witste stranden ter wereld. Als deze camping vol is dan zijn er campsites in Huskisson.


   
 • Pebbly Beach, hier spotte ik kangoeroes op het strand en vele andere dieren. Je kampeert in het regenwoud naast de baai.


   
 • Mimosa Rocks National Park-Gillards Beach, prachtig langgerekt strand met rotsen in allerlei kleurtinten. Ook veel wildlife hier!


   
 • Bittangabee Bay, je kunt hier mooie wandelingen maken door dichte eucalyptusbossen langs baaien en kampeert tussen de kangoeroes.


   
 • Cape Conran Coastal park-Banksia Bluff, ook weer zo'n langgerekt strand waar ik niemand tegenkwam en prachtige schelpen heb gevonden.


   
 • Paynesville, voor bezoek aan Raymond Island met vele koala's.


   
 • The Lakes National Park-Emu bight campground, je kampeert middenin de natuur tussen de tropische vogels in een merengebied.

De campings in Nationale Parken hebben minimale faciliteiten. Vaak is er alleen een gebouwtje met een composttoilet en een kampvuurplaats waar je op kunt barbecuen. Je gaat dus niet voor comfort maar voor unieke plekken en ervaringen!

Tijdens bovenstaande campervan trip is het aan te raden om onderweg stops te maken in de kustplaatsen Narooma, Merimbula of Mallacoota om te lunchen, of een keer te kamperen als je 's avonds uit eten wilt gaan in plaats van barbecuen/ koken op je gasstelletje. 
Een leuke stop is ook het plaatsje Tilba Tilba, je gaat hier terug in de tijd met historische houten huisjes omringd door groene velden en bergen.

Je kunt vanuit The Lakes National Park door naar Melbourne rijden, maar je kunt ook eerst nog naar Wilsons Promotory en Philip Island gaan voor meer prachtige natuur en wildlife.

 • In Wilsons Promotory kun je mooie wandelingen maken door eucalyptusbossen, naar afgelegen baaien en over witte zandstranden langs een ruige kustlijn met granieten rotsen.

   
 • Op Philip Island vind je een prachtige kustlijn, maar het eiland is met name bekend om de dwergpinguins populatie. De 'penguin parade' is wel erg toeristisch.


  Er zijn zoals je kunt zien zoveel mooie plekjes in Australië te vinden om te kamperen, ik raak hier nooit op uitgekeken. Je kunt me bellen of mailen voor advies. We boeken graag een camper voor je om ook zo'n onvergetelijke trip te maken!
  De beste reistijd om deze trip te ondernemen is tussen oktober en april.