Argentinië - Chili - Colombia - Peru

Informatie over trekkings

2min. leestijd

Bij elke trekking staat in de beschrijving op onze site een categorie aangegeven om de ‘zwaarte’ van de trekking aan te duiden. Handig om van te voren te weten, dan kan je hier misschien voor gaan trainen of je kiest het niveau wat je nu hebt als je geen tijd of zin hebt om hiervoor in training te gaan. Voor iedere wandeling geldt: trek goede wandelschoenen aan en loop deze thuis alvast een beetje in, zodat je niet voor verrassingen (blessures, blaren) komt te staan. Hieronder wordt beschreven wat de verschillende categorieën van een trekking inhouden.

Licht
Dit is een prima trekking voor iedereen die voor het eerst een trekking wil doen en wel houdt van een stevige wandeling. Dit zijn relatief eenvoudige trekkings die door iedereen met een basisconditie kunnen worden gelopen. De trektochten vinden plaats over relatief goede paden en op niet al te grote hoogte.

Medium
Als je al eens eerder een trekking of wandelvakantie hebt gedaan en een goede lichamelijke conditie hebt kun je kiezen voor een medium trekking. De dagetappes zijn wat langer en je komt af en toe een flinke klim tegen. De hoogteverschillen zijn soms pittig. Ervaring is niet echt nodig maar daarom adviseren we om deze trekkings alleen te boeken als je over een goede conditie beschikt.

01 03

Zwaar
Deze trekkings zijn een echte uitdaging voor reizigers met een goede conditie en ervaring. Tijdens een trekking van deze categorie zijn er flinke hoogteverschillen waaraan je lichaam zich moet aanpassen. In de hoge gebieden is de temperatuur vaak laag en de lucht ijl waardoor het zwaarder wordt om te lopen. Bij deze trekkings maak je alle aspecten van een echte trekking mee. Goede paden worden afgewisseld met steile en minder begaanbare stukken. Doordat je verder van de bewoonde wereld gaat liggen de overnachtingsplaatsen verspreid waardoor op sommige dagen lang gelopen wordt.