In schoolvakanties ga je met de kids naar …

5min. leestijd

Op vakantie met je gezin, waar ga je naartoe? Waarschijnlijk een herkenbare vraag voor veel gezinnen met naar schoolgaande kinderen. Het lijkt soms lastig, maar het is natuurlijk een enorm voorrecht dat je als gezin de mogelijkheid hebt om te reizen en hen de wereld te kunnen laten zien.

Per schoolvakantie hebben we een aantal mooie bestemmingen voor je uitgelicht:

Meivakantie

Griekenland: niet alleen in Griekenland maar ook op de Griekse eilanden is het meestal in deze periode al volop lente. Met name de natuur is verrassend mooi in het voorjaar; bloeiende bloemen, groene bomen en geurende kruiden. En ook qua temperatuur zit je in mei al goed. Met temperaturen tot soms wel 25 graden is het zeer aangenaam, maar niet te heet om erop uit te gaan. Ga in de meivakantie dus lekker als gezin eilandhoppen.

Vier de meivakantie ook in: Jordanië, Japan, IJsland, Portugal.

Zomervakantie

Canada: tijdens onze zomermaanden is de temperatuur in Canada aangenaam en kan je door de late zonsondergang lange dagen genieten van de Canadese natuur. Het is de ideale periode om de nationale parken te ontdekken en mooie wandeltochten te maken. Het is met name ook de beste reistijd voor de Canadese Rocky Mountains, waar het van juni t/m september overdag tussen 14 en 22 graden is. Reis je mee in de zomermaanden? 

In de zomer reis je ook samen naar: Peru, Bolivia, Botswana, Seychellen, Tanzania, Kenia, Indonesië, Maleisië, Singapore.

Herfstvakantie

Zuid-Afrika: de lente van Zuid-Afrika is een ideale periode om dit land te bezoeken. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden is het er aangenaam. Het tijdsverschil met Zuid-Afrika is een voordeel: dat is maximaal maar één uur. Let er wel op dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons.

Reis ook gerust naar: Portugal.

01 04

Kerstvakantie

Reizen in de kerstvakantie is misschien wel de duurste periode van het jaar. De prijzen van vliegtickets stijgen snel en ook de meeste overnachtingsplekken rekenen de kerstperiode de hoofdprijs. Maar, als je er op tijd bij bent (voor sommige bestemmingen zelfs wel een jaar voor vertrek), dan kan je nog tegen redelijke tarieven reizen.

Costa Rica: het droge seizoen in Costa Rica is van december tot april. Tijdens deze maanden ligt de temperatuur overdag rond de 25 graden. Ideaal als je wilt genieten en relaxen aan het tropische strand van Manuel Antonio en de nationale parken op je lijstje hebt staan. Naarmate het droge seizoen vordert wordt het park Rincon de la Vieja droger en daardoor minder interessant, maar ga je in de kerstvakantie, sla het dan niet over tijdens je reis door Costa Rica. Ook voor activiteiten als snorkelen en duiken zit je in het droge seizoen goed. Het water is dan mooi helder en het zicht dus goed.

In de kerstvakantie naar: Dubai, Vietnam, Myanmar.

Welke bestemming past bij jullie?

Reizen met kinderen betekent dat je jouw kinderen kennis laat maken met andere culturen, nieuwe plekken ontdekt en zoveel mogelijk bijzondere momenten met elkaar deelt; samen herinneringen voor het leven maken. Welke bestemming bij jullie als gezin past, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt de leeftijd van de kinderen een rol, maar ook de voorzieningen in een land en het klimaat. Uiteindelijk is het (eigenlijk zoals bij iedere reiziger) het belangrijkste dat je als gezin afstemt waar je naar op zoek bent.

Wij helpen je graag bij het bepalen van jullie ideale match

Ben je er toch nog niet helemaal uit? Geen probleem! Wij zijn graag jouw reddende engel en helpen je bij het zoeken naar jullie ideale gezinsbestemming. Bel of mail ons en we bespreken samen jullie wensen.