Malediven - Sri Lanka

Hotspots voor watersportliefhebbers

5min. leestijd

Sri Lanka (en de Malediven) hebben prachtige stranden en deze bieden volop mogelijkheden voor watersportliefhebbers. Hieronder hebben we de hotspots voor je op een rijtje gezet:

ARUGAM BAY

Dit kleine laidback vissersdorpje ligt aan de zuidoostkust van Sri Lanka en is vooral geliefd bij backpackers. In de gezellige hoofdstraat vind je een aantal winkels, restaurants en barretjes maar ook diverse surfshops, want ...Arugam Bay staat bekend om haar geweldige surfmogelijkheden! Er zijn drie bekende spots waar je goed kunt surfen:

Whisky Point

Whisky Point ligt ook op ongeveer 20 minuten rijden van Arugam Bay. Het is de ideale plek voor beginnende surfers om een les te volgen, aangezien de golven niet al te hoog zijn. Boek een lesje bij een van de surfscholen, er is keuze genoeg! Genoeg gesurfd? Huur een ligbedje, bestel een lekkere cocktail en geniet van het prachtige uitzicht. 

Peanut Farm

Op ongeveer 25 minuten van Arugam Bay ligt Peanut Farm. Dit prachtige strand ligt iets meer afgelegen en biedt ook fantastische surfmogelijkheden, met name voor gevorderde surfers. 

Main Point

De bekendste en drukste surfspot in Arugam Bay is Main Point, dit strand ligt het dichtst bij Arugam Bay. Je komt hier met name ervaren tot gevorderde surfers tegen. Ook voor mensen die niet van surfen houden is het leuk om een kijkje te nemen bij Main Point, er hangt een relaxte sfeer en het uitzicht op de surfers is geweldig!

De beste periode om te surfen in Arugam Bay is van juni tot september. 

KALPITIYA BEACH

Kalpitiya is een schiereiland in de provincie Puttalam en ligt aan de noordwestkust van Sri Lanka, op ongeveer 3,5 uur rijden van Negombo. Naast dolfijnen spotten, kun je hier ook fantastisch kitesurfen. De belangrijkste kitesurf spot van Sri Lanka is de lagoon van Kalpitiya. Deze lagoon is 800 meter breed en wel 2,5 kilometer lang en een geweldige spot voor zowel beginners als gevorderden. Aan het strand liggen diverse shops waar je kitegear en lessen kunt reserveren. 

BENTOTA

Bentota ligt aan de zuidwestkust van Sri Lanka, tussen een rivier en de zee in. Het is een uitstekende plek voor watersportliefhebbers. Je kunt hier het hele jaar door goed waterskiën en windsurfen.

MALEDIVEN

De paradijselijke Malediven spannen de kroon als het om watersport gaat. Je kunt er roeien, kanoën, zeilen, waterskiën en zeevissen, maar waar de Malediven wereldwijd bekend om staan zijn de fantastische surf- en kitesurf mogelijkheden! De beste periode om dit te doen is in de maanden mei, augustus, september en oktober. In deze periode staat er vaak genoeg wind en regent het minder dan in bijvoorbeeld de maanden juni en juli. Golven kunnen varieren van 1 tot 10 meter hoogte, afhankelijk van de periode waarin je de Malediven bezoekt. Drie populaire en bekende grote (kite)surfzones op de Malediven zijn; Male Atolls, Central Atolls en Outer Atolls. Ben je liever onder water bezig dan zijn er ook een aantal geweldige duikplekken op de Malediven te vinden.