Hoe oriënteer ik mij op een reis? 5 handige tips!

6min. leestijd

De reiskriebel wint het weer van de dagelijkse bezigheden en houdt je lekker bezig. Het wordt tijd om je te oriënteren en op zoek te gaan naar jouw volgende reisbestemming. Waar moet je beginnen? Hoe bepaal je waar de reis naartoe gaat? Aangezien veel reisliefhebbers zich dit afvragen (en het een groot onderdeel van ons werk is), delen we graag wat persoonlijke tips met jou.

Wie je als reiziger bent en welke ‘voorwaarden’ belangrijk zijn met betrekking tot jouw reis, is van invloed op waar je naartoe gaat.

To everything there is a season.

Heb je al een bepaalde periode op het oog waarin je een reis wilt maken of zit je gebonden aan een vaste periode? Als je door werk, school of andere redenen in een bepaalde periode op reis moet, of juist niet op reis kan, is het verstandig om jouw oriëntatie te starten bij de reisperiode. Afhankelijk hiervan zijn bepaalde bestemmingen bij voorbaat al uitgesloten of juist misschien heel geschikt. Reizen in het regen- of orkaanseizoen kan bijvoorbeeld in sommige gevallen wel, maar toch is het fijn om van tevoren te weten waar je aan toe bent om zo ook de verwachtingen te kunnen managen. In combinatie met de andere vragen kom je uiteindelijk tot de favoriete bestemming in jouw reisperiode. Dus, noteer voor jezelf de periode dat je op reis wilt, kan of moet!

Op zoek naar een handig overzicht van wat per maand fijne reisbestemmingen zijn? We hebben de favoriete bestemmingen per maand op een rijtje gezet!

Maakt de reisperiode niets uit? In dit geval ga je precies andersom te werk en laat je de reisperiode in een later stadium af laten hangen van de bestemming waarop jouw keuze is gevallen. Stel jezelf eerst de overige vragen:

Waar word je blij van als je op reis bent?

Oftewel, welke elementen vind je belangrijk? Houd je van een actie, cultuur of natuur? Ben je op zoek naar warmte, of juist niet? Naast dat het iets zegt over wie je als reiziger bent is het ook gewoon erg praktisch. Hoe ziet jouw bucketlist eruit? Is jouw droom om het noorderlicht te fotograferen, de Big 5 te spotten of een vulkaan wilt beklimmen. Maak voor jezelf eens een lijstje.

Vind je het leuk om op een andere manier te brainstormen? Zet de filters op onze website goed en laat je verrassen.

It’s all about the money

Het stellen van een budget voor jouw reis is een belangrijk uitgangspunt. Uiteindelijk moet het totaalplaatje kloppen en binnen jouw reisbudget passen. De ene bestemming is ter plekke duurder dan de ander en de vlucht naar sommige bestemmingen is weer goedkoper dan de andere.

01 03

Hoe lang wil je op reis?

Ook het aantal dagen dat je weg kan, is uiteraard van belang. Heb je nog een paar dagen speling, zeg dit dan tegen een van onze reisspecialisten. Het kan zomaar schelen in de kosten voor de vlucht of voor bepaalde populaire accommodaties. Als je je reis bij ons boekt, hoeft je je gelukkig alleen maar druk te maken over de vraag, ‘Hoe lang wil en kan ik op reis?’. De rest zoeken wij voor je uit.

Met wie ga je op reis?

Met wie ga je op reis? Het reisgezelschap waarmee je op reis gaat kan nogal van invloed zijn op de uiteindelijke keuze voor een bestemming. Zo is het tijdens een reis met kinderen fijn als de accommodatie een zwembad heeft en dat het kamertype zich leent voor families. Op huwelijksreis, wil je misschien een adults only hotel en ben je een echte outdoor-lover, dan doe je waarschijnlijk niets liever dan kamperen midden in de nationale parken.

De juiste vragen

Lukt het jou om vanuit een brede zoektocht al veel concreter te worden? Het ‘succes’ van de oriëntatiefase valt of staat met het stellen van de juiste verdiepende vragen. Uiteraard kan je hierin zelf een heel eind komen. Vind je het fijn dat er iemand met je meedenkt? Neem contact met ons op, ons team doet niets liever en helpen je graag bij de zoektocht naar jouw volgende droombestemming.

De bestemming

Heb je jouw volgende reisbestemming op het vizier? Dan is het tijd om je verder te verdiepen. Online is tegenwoordig meer informatie te vinden dan je lief is. Weet je niet waar je moet beginnen met lezen? We hebben voor onze bestemmingen handige whitepapers geschreven, zodat je de belangrijkste en nuttigste informatie bij de hand hebt.