Malediven

Hoe zijn de Malediven te bereiken?

3min. leestijd

Hoe zijn de Malediven te bereiken?

De Malediven worden vaak gecombineerd met een rondreis door Sri Lanka of een andere bestemming in Zuid-Oost Azie. Maar hoe kom je eigenlijk op de Malediven? Vanuit de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo vlieg je in ongeveer 1,5 uur naar Malé International Airport. Het is niet mogelijk om vanuit Sri Lanka per boot naar de Malediven te reizen. Na aankomst op de luchthaven kun je je melden bij een lokale vertegenwoordiger van het resort waar je overnacht. Afhankelijk van de accommodatie waar je verblijft, zijn er verschillende vervoersmogelijkheden ter plaatse: 

Lokale ferry

Wanneer je een accommodatie op de Malediven boekt, wordt meestal ook meteen het vervoer van- en naar de luchthaven door de reisorganisatie of het resort geregeld. Mocht er op voorhand nog geen transport geregeld zijn dan dien je na aankomst op de luchthaven een ferry te boeken naar het hoofdeiland Male. Het vliegveld ligt namelijk niet op het hoofdeiland. Deze ferry vaart 24 uur per dag en vertrekt ongeveer elke 10 minuten. Sinds 2010 heeft de overheid een netwerk van lokale ferry’s aangelegd en deze boten varen op vaste tijden tussen Male (het hoofdeiland) en de lokale eilanden (bijvoorbeeld Gulhi, Maafushi, Thulusdhoo en Guraidhu eiland). Na aankomst op deze eilanden kun je te voet of per (speed)boot verder reizen naar het resort  

Speedboot

Veel resorts beschikken over een eigen speedboot die ze inzetten om toeristen van de luchthaven naar het resort te brengen en vice versa. Een snelle en comfortabele manier om van A naar B te reizen. De aankomst- en vertrektijden van de vlucht dienen van tevoren te worden doorgegeven aan het resort, zodat het vervoer hierop kan worden afgestemd.

Watervliegtuig

De zeer luxe en dure resorts zijn vaak ook per watervliegtuig en/of helikopter bereikbaar. Deze worden voornamelijk ingezet voor resorts die afgelegen liggen en moeilijk bereikbaar zijn. Een unieke ervaring, maar er hangt vaak wel een prijskaartje aan!