Zuid-Afrika

Hluhluwe National Park

3min. leestijd

Het Hluhluwe Park is misschien niet zo bekend als het Krugerpark, toch wordt het als één van de mooiste parken van Zuid-Afrika gezien. Het natuurreservaat bestaat inmiddels al ruim 100 jaar en staat vooral bekend om de met uitsterven bedreigde witte neushoorn. Het Hluhluwe National Park heeft nu het grootste aantal witte neushoorns ter wereld.

Naast de witte neushoorn vind je hier natuurlijk ook The big Five. Maar dat is nog niet alles. Als je geluk hebt spot je ook nog eens hyena’s, zebra’s en antilopen. Een prachtig park voor een game-drive of georganiseerde safari.

 

Het Hluhluwe Park

Het Hluhluwe Park bestaat officieel uit 2 delen, het Hluhluwe (spreek uit: sloesloewie! ) en het Imfolozi Nationaal Park. Het leuke is dat beide delen qua landschappen totaal van elkaar verschillen. Het Noorden van het park is voornamelijk dicht bebost, terwijl het Imfolozi gedeelte juist bestaat uit savanne. Mocht het in de planning lukken, combineer beide delen dan zeker.

 

Op safari

Een safari mag tijdens jouw reis door Zuid-Afrika natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende safari mogelijkheden, dus kies er een die het beste bij jou past.

Je kunt het park bezoeken met een eigen huurauto, maar het is zeker ook een aanrader om een gamedrive met gids te boeken. Vroeg in de ochtend vertrek je dan met een Engelssprekende gids per 4×4 jeep naar het park. De gids weet precies hoe hij het wild het beste kan vinden en in de ochtend zijn de beesten het actiefst. Er zijn drinkplaatsen waar je uit de auto mag en vanuit een schuilhut naar dieren kunt kijken die komen drinken, houd je camera in de aanslag!

In de omgeving van Hluhluwe vind je het prachtige iSimangaliso Wetland Park waar je een boottocht kunt maken of een kajak tour kun doen. Berijd je voor op een ochtend of middag vol avontuur en spot nijlpaarden en krokodillen.

01 05