Zuid-Afrika

Hluhluwe National Park

3min. leestijd

Dit park bestaat officieel uit 2 delen, het Hluhluwe (spreek uit: sloesloewie! ) en het Imfolozi Nationaal Park. Dit gecombineerde park biedt een van de beste kansen om de gehele Big Five te zien, al kunnen we natuurlijk niets beloven! Je vindt hier veel leeuwen, olifanten en giraffes, maar het park staat vooral bekend om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn.

Je kunt het park zelf per eigen huurauto bezoeken, maar het is zeker ook een aanrader om een gamedrive met gids te boeken. Vroeg in de ochtend vertrek je dan met een Engelssprekende gids per 4×4 jeep naar het park. De gids weet precies hoe hij het wild het beste kan vinden en in de ochtend zijn de beesten het actiefst. Er zijn drinkplaatsen waar je uit de auto mag en vanuit een schuilhut naar dieren kunt kijken die komen drinken, houd je camera in de aanslag!

In de omgeving van Hluhluwe vind je het prachtige iSimangaliso Wetland Park (St. Lucia wetlands) waar je boottocht of kajaktours kunt maken, op zoek naar nijlpaarden en krokodillen.

01 05