Zuid-Afrika

Krugerpark

3min. leestijd

Het Krugerpark is het grootste en het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Het park, of `de wildtuin` zoals de Afrikaner zegt, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika aan de grens van Mozambique. Op een oppervlakte half zo groot als Nederland leven vrijwel alle diersoorten die Afrika rijk is. Natuurlijk ontmoet je daar De ‘Big five’ (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel). Maar wat dacht je van antilopensoorten, nijlpaarden, giraffes en zebra’s.

Safari’s of gamedrives kunnen in het park worden gemaakt per bus, huurauto of per landrover. Bij voorkeur in de vroege morgen of de late middag, als de dieren het meest actief zijn. Vooral de grote roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden en cheetah’s laten zich niet zo vaak zien, dus des te groter is de voldoening als het lukt.

In het Krugerpark liggen een aantal Rest Camps. Deze eenvoudige accommodaties liggen dus in het park, met een hek eromheen dat ’s avonds wordt afgesloten. Daarnaast zijn er een aantal Private Parks, die aan de rand van het Kruger Park liggen zoals Manyeleti, Timbavati of Klaserie. Hier zijn geen hekken omheen, zodat het wild vrij kan rondlopen tussen deze parken en het veel grotere Kruger. Deze lodges hier zijn in het algemeen wat kleinschaliger en zeer sfeervol.

Download onze Zuid-Afrika reisspecial voor nog meer inspiratie.

01 04

Zelf rijden of een georganiseerde safari door het Krugerpark?

Dit ligt er maar net aan wat je wilt. Met een eigen auto heb je natuurlijk alle vrijheid en kan je oog in oog staan met leeuwen, giraffen of olifanten in het Krugerpark. Met een georganiseerde safari gaat er een gids mee die je alles kan vertellen over de dieren en over het park zelf. Voor de echte avonturiers onder ons is het ook mogelijk om een wandeltour te doen. Ja, je hoort het goed. Je wandelt dan, onder begeleiding, door het Krugerpark. Grote kans dat je de Big Five echt van dichtbij ziet. 

 

Overnachten in het Krugerpark

In het Krugerpark liggen een aantal Rest Camps. Deze eenvoudige accommodaties liggen dus in het park, met een hek eromheen dat ’s avonds wordt afgesloten. Daarnaast zijn er een aantal Private Parks, die aan de rand van het Krugerpark liggen zoals Manyeleti, Timbavati of Klaserie. Hier zijn geen hekken omheen, zodat het wild vrij kan rondlopen tussen deze parken en het veel grotere Kruger. Deze lodges hier zijn in het algemeen wat kleinschaliger en zeer sfeervol.

 

5 tips voor een bezoek aan het Krugerpark

  • Koop vooraf alvast de tickets op de website van Sanparks. Tickets kosten ongeveer €25 per persoon per dag.
  • Vermijd de weekenden (mocht je planning dit toelaten). In de weekenden is het namelijk een stuk drukker in het Krugerpark.
  • Kom zo vroeg als mogelijk. In de ochtend is het een stuk rustiger en zijn de wilde dieren ook een stuk actiever.
  • Bedenk van te voren welke ingang en route je neemt. Het Krugerpark is ontzettend groot en heeft daarom ook meerdere ingangen. Het is dus aan te raden om te kijken wat jouw volgende stop wordt, zodat je de route door het Krugerpark gemakkelijk kunt plannen.
  • Neem wat water en snacks mee voor onderweg. Er zijn restaurants aanwezig, maar het kan zomaar zijn dat het even duurt voordat je er bent. Tip: Eet lokaal en probeer het heerlijke Zuid-Afrikaanse gerecht Boboti.

 

Ben je enthousiast? Leuk wij ook! Reisspecialist Joanne kent Zuid-Afrika door en door en vertelt je graag meer. Kom in contact met Joanne.