Zuid-Afrika

Krugerpark

3min. leestijd

Het Krugerpark is het grootste en het bekendste wildpark van Zuid-Afrika. Het park, of `de wildtuin` zoals de Afrikaner zegt, ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika aan de grens van Mozambique. Op een oppervlakte half zo groot als Nederland leven vrijwel alle diersoorten die Afrika rijk is. De ‘Big five’ (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel), antilopensoorten, nijlpaarden, giraffes en zebra’s zijn er te vinden.

Safari’s of gamedrives kunnen in het park worden gemaakt per bus, huurauto of per landrover. Bij voorkeur in de vroege morgen of de late middag, als de dieren het meest actief zijn. Vooral de grote roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden en cheetah’s laten zich niet zo vaak zien, dus des te groter is de voldoening als het lukt.

In het Krugerpark liggen een aantal Rest Camps. Deze eenvoudige accommodaties liggen dus in het park, met een hek eromheen dat ’s avonds wordt afgesloten. Daarnaast zijn er een aantal Private Parks, die aan de rand van het Kruger Park liggen zoals Manyeleti, Timbavati of Klaserie. Hier zijn geen hekken omheen, zodat het wild vrij kan rondlopen tussen deze parken en het veel grotere Kruger. Deze lodges hier zijn in het algemeen wat kleinschaliger en zeer sfeervol.

01 04