Cuba

Havana

3min. leestijd

Het historische centrum van de hoofdstad Havana behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Je vind er vele koloniale bezienswaardigheden en qua architectuur is het een van de interessantste steden van het Caribische gebied. Er hangt een fascinerende, typische ‘jaren vijftig’ sfeer. Je ziet ook veel kleurrijke oldtimers rijden!

In oud Havana liggen de bezienswaardigheden bijna allemaal op loopafstand van elkaar. Aanraders zijn een bezoek aan het Plaza de Armas, de kathedraal, het Museo de la Revolucion, Gran Teatro en het Capitolio Nacional.

Aan de Malecon, een boulevard aan zee van 7 km, vind je veel locals en toeristen. Je ziet hier veel van Havana’s geschiedenis en charmante gebouwen. Een mooi tijdstip om te gaan is met zonsondergang, de ‘Bay of Habana’ wordt dan prachtig belicht.

’s Avonds kun je gaan salsadansen of genieten van de salsamuziek in een Casa de la Trova. Ook zijn er veel rumcafé’s, heel bekend is Bodeguita del Medio. Hier kwam de beroemde schrijver Ernest Hemingway zijn favoriete drankje de Mojito drinken.

01 01