Great Ocean Road - Australië

3min. leestijd

Een reis door Australië is eigenlijk niet compleet zonder een prachtige rit over de Great Ocean Road. Haarscherpe bochten langs de kust, uitgestorven stranden, dichtbegroeide regenwouden en kalkstenen rotsen die tussen de golven omhoog rijzen.

Ga vanuit Melbourne via de havenplaats Geelong naar het begin van de Great Ocean Road en maak onderweg een stop in Torquay, het surfmekka van Australië. Vooral bij Bells Beach kan je de surfers goed bekijken vanaf een mooi houten platform. Let ook goed op als de kustweg door een eucalyptus bos gaat, best een grote kans dat je een koala spot.

Langs de Great Ocean Road vind je fantastische uitzichtpunten en leuke plaatsjes. Stop bijvoorbeeld in Apollo Bay of Port Campbell voor lunch, je kunt hier ook overnachten om uitgebreid de tijd te nemen in dit gebied.
Zo kun je in de Otway Ranges wandelen naar prachtige watervallen in het regenwoud en kan je een bezoek brengen aan de Otway Fly Treetop Walk. Hier loop je over bruggen die tussen en boven op de bomen zijn gebouwd, sommige zijn wel 45 meter hoog. Je kunt hier ook ziplinen, voor de 
daredevils onder ons. 

Hoogtepunt aan de Great Ocean Road zijn de Twaalf Apostelen; hoge rots torens waarvan er nu trouwens nog maar 8 over zijn. Verderop vind je nog meer gave rotsformaties zoals de Lord Arch Gorge, Thunder Cave en de London Bridge.
De Great Ocean Road eindigt in Port Fairy, een historische vissersplaats.

Vanuit hier kun je doorrijden naar de Grampians, zie de rondreis Van multiculti Melbourne naar bruisend Brisbane.

01 12