Great Barrier Reef - Australië

2min. leestijd

Ben je in Queensland bezoek dan zeker het ruim 2000 kilometer lange Great Barrier Reef, met een ongekend kleurrijk onderwaterleven.
Het is 's werelds grootste koraalrifsysteem. Er liggen vele eilandjes in dit gebied, zoals de Whitsunday Islands en Lady Musgrave Island.

Zelf vond ik het snorkelen en duiken bij het Great Barrier Reef een magische ervaring. Je weet niet wat je ziet, onder water vind je een compleet andere wereld. Het water is (vaak) zo helder dat je perfect zicht hebt. Je ziet veel tropische vissen in alle kleuren en maten, onschuldige rifhaaien, ‘grazende’ schildpadden en allerlei koraalvormen. Soms lijkt het koraal op een gewei, dan weer op een waaier. Je bevindt je echt in een onderwatertuin, zo voelt het.
Wil je het water liever niet in, dan kan je het moois ook aanschouwen vanuit een
glazen bodem boot. 

Een groot deel van het rif wordt beschermd door het Great Barrier Reef Marine Park, dat helpt om de impact van menselijk gebruik, zoals vissen en toerisme, te beperken. Helaas is het koraal de laatste jaren aan het verbleken en afsterven vanwege hoge watertemperaturen als effect van wereldwijde klimaatverandering.

Interesse in een bezoek aan het Great Barrier Reef en eilanden kijk dan zeker naar de rondreis Van regenwoud bij Cairns naar mondain Brisbane.

01 04