Amerika

Grand Canyon

2min. leestijd

Het Grand Canyon National Park, wie kent dit fenomeen niet. De rode rotsen, diepe ravijnen en de Colorado rivier die hier als een dolle doorheen raast. Het is een must-see als je op reis bent in Amerika. Menig film is er opgenomen, omdat de omgeving zo spectaculair is!

Afgezien van het fantastische uitzicht, zijn er allemaal leuke dingen te doen. Wij waren er helaas maar één dag en hebben een combinatie-tour gemaakt. Per helikopter vlogen we over en door de kloof heen! Van bovenaf lijkt het allemaal nog mooier en er doorheen vliegen geeft een extra dimensie, als je een vogel bent en rustig door de lucht zweeft. Wat een gaaf gevoel! Toen we eenmaal op de ‘bodem’ waren geland, moesten we een houten trap af en daar lag de boot al op ons te wachten. Eenmaal aan boord zaten we met onze haren in de wind, ons gezicht in de zon en konden we wederom genieten van alles wat voorbij kwam. Zo voelde ik met net nog zo vrij als een vogel, zo klein en nietig voelde ik me op het water met die immens hoge rotswanden aan weerszijden van de boot.

Na een picknick met champagne (jawel), vertrokken we weer per boot naar de houten trap waar we uitgestapt waren. Hier stond ‘onze’ helicopter, klaar voor vertrek. We maakten weer een fantastische helicoptervlucht over de Grand Canyon, terug naar het beginpunt. Na deze magische vlucht met schitterende vergezichten kwamen we aan bij het vertrekpunt van de reis. 

 

01 04

Maar het was nog niet afgelopen! Er stond een heerlijke airco-gekoelde minivan klaar om ons naar wat mooie uitkijkpunten te brengen. We stopten onder andere bij Guano Point en Eagle Point. Bij deze laatste stop kochten we een kaartje voor de Grand Canyon Skywalk, een glazen brug in de vorm van een U boven het ravijn. Niet echt een aanrader voor iemand met hoogtevrees (zoals ik). But I did it! De medepassagiers dachten hier trouwens heel anders over en bleven tussendoor even stilstaan op de glazen brug om te genieten van het uitzicht, ook onder hen.