India

Goa

1min. leestijd

Goa is de naam van de kleinste deelstaat van India aan de westkust van het Indische schiereiland, en beroemd om haar prachtige stranden.
Het gebied was lange tijd een kolonie van Portugal en het middelpunt van het oude Portugese koloniale imperium in het Verre Oosten. De sfeer in Goa is door deze Portugese overheersing totaal anders dan in de rest van India. Het Portugese bestuur over de regio duurde ongeveer vier eeuwen, tot 1961. De Portugezen werden toen uit het gebied rondom Goa verdreven, en sinds 1962 is Goa een deelstaat van de onafhankelijke staat India.

Goa is een zeer populaire toeristische bestemming! Werd Goa vroeger vooral gezien als een hippiebestemming, tegenwoordig worden er ook steeds meer grotere hotels gebouwd en probeert men ook de rijkere toerist te trekken. Toch vind je hier nog steeds veel hippiemarkten, housefeesten en de bijbehorende lounge sfeer.  De gehele westkust grenst aan de Arabische Zee en bestaat uit prachtige zandstranden en baaien. Door de vele rivieren in het binnenland, en door de veelal overvloedige regenval tijdens de moesson, ziet Goa er over het algemeen zeer groen en weelderig begroeid uit.

01 01