Spanje

Genieten van tortilla de patatas uit Spanje

2min. leestijd

In Spanje weten ze wat lekker leven is. Dat zou iedereen hebben als je weet wat voor een prachtig land het is. Spanje is meer dan zon, zee en rode wijn. Denk aan de bergen van de Sierra Nevada, de ‘culturele vierkant’ in Andalusië; Málaga, Sevilla, Cordoba en Granada. Loop een stuk van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, leer de Spaans taal spreken in Salamanca en ga skiën in Pradollano.

Niet alleen het land is dus prachtig, ook het eten en drinken is er heerlijk. Wat dacht je van een tortilla de patatas.

Je hebt nodig:

  • 800 gram aardappels
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 gesneden tenen knoflook
  • 5 eieren
  • olijfolie
  • peper en zout


En dan:

  • schil de aardappels, snijd ze in plakjes en bak ze in de pan
  • doe de uien bij de aardappel en bak het geheel ongeveer een kwartier
  • kluts de eieren in een kom, doe de knoflook, peper en zout erbij en doe de aardappels en de uien uit de pan erbij
  • giet dit weer in de pan, doe een deksel op de pan en laat het in ongeveer zeven minuten gaar koken. Let op dat je het vuur niet te hoog zet, want het kan snel aanbranden
  • keer de tortilla na de zeven minuten om en bak de andere kant ook totdat deze lichtbruin is
  • laat de tortilla afkoelen, snijd deze in punten en klaar ben je.
01 02

Onze reisspecialist Joanne over Spanje: 

“Spanje is  het land van zon, rode wijn en tapas. Maar er is zoveel meer: Slenter langs de boulevard na een heerlijke dag op het strand. Duik ‘s avonds een restaurant in en geniet van de lokale specerijen en de live flamenco muziek. Iedere stad heeft een eigen verhaal en een (verborgen) schat. Neem bijvoorbeeld de prachtige stad Granada met het eeuwenoude paleis het Alhambra of Sevilla met de kathedraal de Santa Maria de la Sede en de Giralda toren. De mensen zijn zó lief en gastvrij, zeker als je diep de binnenlanden in gaat.”