Fraser Island - Australië

3min. leestijd

Fraser Island is het grootste zandeiland op aarde, ca. 123 km lang. Duik in de schone meren en geniet van de zandstranden op één van de meest geliefde locaties in Australië. Het eiland staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed en biedt unieke ervaringen; regenwoud, zoetwatermeren, duingebied en mooie scenic drives langs de oceaan.

Het eiland kent een buitengewoon gevarieerde planten- en dierenwereld. De bekendste bewoner is de dingo, de Australische wilde hond. Aboriginals hebben minstens 5000 jaar lang op het eiland gewoond. De regenwouden en de 40 zoetwatermeren zijn via zandpaden te bereiken. Verken de mooiste plekjes van Fraser Island, zoals het schitterende Lake McKenzie, Seventy-Five Mile Beach Highway, Maheno scheepswrak, het heldere water van Eli Creek, het gekleurde zand van de Pinnacles, de machtige Stone Tool Sand Blow en meer. Het is bijvoorbeeld ook erg leuk om naar het uitzichtpunt Indian Head te gaan en van de zandduin bij het groene Lake Wabby te rollen!

Het eiland biedt diverse eco-tours aan in een speciaal gebouwde 4-WD busCreëer je liever zelf een reisroute? Dan is het ook mogelijk om een self-drive tour te organiseren; je kunt ter plaatse een 4WD huren en je eigen route bepalen.
 
Het eiland biedt comfort, ontspanning en mooie accommodaties.

01 07