Cuba

Festival Caribe

5min. leestijd

Festival Caribe wordt gehouden in juli op Cuba. Samen met de Fiesta del Fuego is het een warming-up voor het jaarlijkse Carnaval.

De Fiesta del Fuego staat officieel bekend als het Festival del Caribe en vindt elk jaar in de eerste weken van juli plaats in de stad Santiago de Cuba. Santiago was een tijd de hoofdstad van Cuba. Het ligt in Oost-Cuba en wordt beschouwd als het geografische hart van het Caribisch gebied.

Tijdens dit spectaculaire festival, vinden in Santiago de Cuba een spannend scala aan optredens, tentoonstellingen, workshops en straatactiviteiten plaats. Dansen, zingen, eten, drinken en feestenp; dat is wat er gebeurt tijdens deze dagen.

Met levendige kostuums en enthousiaste deelnemers van over de hele wereld is dit een feest dat je niet mag missen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de straatparades en traditionele conga's die dienen als start van het festival. 

01 01

Het Fire Festival of het Caribbean Festival, gestart in 1981 is een jaarlijks terugkerend festival en is een van de belangrijkste culturele evenementen voor het Cubaanse Ministerie van Cultuur.

Het omvat de deelname van meer dan tweeduizend kunstenaars en intellectuelen uit ongeveer 18 landen, evenals een vergelijkbaar aantal nationale deelnemers. Er worden tot 40 verschillende ruimtes in de stad gebruikt en er zijn talloze optredens waaronder - muziek, dans, magie, religieuze ceremonie, schilderkunst, beeldhouwkunst en theater. De thema's staan ​​in het teken van de geschiedenis, religie en cultuur van het Caribisch gebied. 

Wat door velen wordt gezien als het hoogtepunt van het festival is het Fire Parade op de laatste avond. Dit begint met een rituele groet aan Nzambi Congo - een vooraanstaande entiteit in de Palo Monte-religie, en eindigt met het verbranden van een enorme beeltenis van de duivel, vergezeld van een woedende storm van trommels.