Fantastische kampeer roadtrip van Darwin tot Perth

10min. leestijd

Tijdens een fantastische kampeer roadtrip van Darwin tot Perth heb ik 10.000 km afgelegd in 5 weken. Wat een afstanden, maar ben heel blij dat ik dit gedaan heb! Zo veel moois gezien, West Australië is echt heel divers en ongerept!

De trip begon in Darwin waar we de omgeving hebben verkend. Eerst per fiets langs baaien en door parken, erg mooi. Ook naar het lokale museum geweest en aan het einde van de dag de sunset market bezocht. Het was er tropisch en 35 graden, wel even wennen.
In Darwin hebben we een de 4-wheeldrive kampeerwagen gehuurd, zo kun je alle hotspots zelf bereiken. 's Nachts kamperen onder mooie sterrenhemels, back to basic en veel mooie/ruige natuur zien.

Onze eerste stop in 'the Top End' was Litchfield National Park, veel mooie watervallen waar je soms lekker kon zwemmen. Soms ook niet vanwege krokodillen..... Deze hier niet gespot maar in Kakadu National Park wel. Hier hebben we een boottocht gedaan over de Alligator River/Yellow Waters. Mega grote zoutwaterkrokodillen gezien, was vooral super indrukwekkend om ze te zien zwemmen, dan zie je dat het leeft! Kakadu had ook een stel prachtige watervallen en mooie grote rotspartijen met Aboriginal art. De muggen in Kakadu waren wat minder gezellig… ik zal niet snel weer ergens in de buurt van een moeras kamperen! Volgende stop was Katherine Gorge, een erg mooie boottocht tussen de hoge rotswanden door gedaan! Stel zoetwaterkrokodillen gespot vanaf de boot, zien er onschuldig uit vergeleken met de zoutwaterneef.  

Hierna de Northern Territory verlaten en Western Australia ingegaan. Doorgereden naar Purnululu National Park, bekend vanwege  de Bungle Bungles (ronde rotsformaties). Was supermooi, hier begon de echte outback. Tussen megahoge rotsen doorgelopen, erg indrukwekkend! In dit park de eerste dingo (wilde hond) gespot, gaaf! Langs de Gib River Road later nog een gespot. De Gib River Road gaat dwars door de Kimberleys, uitgestrekt landschap met veel rotsformaties en ‘gorges’. Lekker om af en toe te kunnen zwemmen en altijd weer speciaal om opeens water te zien opdoemen in de droge outback. Het was echt super om in een 4-wheeldrive truck te rijden door kreken, over rotsen etc. Geen enkele keer pech of lekke band gelukkig! Onderweg kom je gigantische 'roadtrains' tegen, vrachtwagens met veel aanhangers.Hierna lekker gerelaxed op het strand in Broome. Stadje heeft een relaxte vibe, prachtige stranden en een uitgaansleven. In Broome hebben de 4-wheeldrive truck ingeruild voor een campervan voor het 2e stuk van de roadtrip richting Perth. Ook erg leuk om in rond te rijden en knus om in te slapen. Na Broome volgen eindeloze wegen door de middle of nowhere, maar vaak erg mooi. Onderweg 80 mile beach en Karijini National Park bezocht, zeker de moeite waard! We kampeerden om de dag op parkeerplaatsen langs de snelweg waar je 24 uur mag stoppen, gratis. Af en toe ook een camping want dan kan je douchen en dat is wel nodig met het rode stof!

De volgende bestemming was Exmouth, bekend vanwege het Ningaloo Reef. Je kunt het rif gewoon zelf bekijken door het water in te lopen met je snorkel op sommige stranden! We hebben het weekend doorgebracht in Cape Range National Park. Prachtige stranden en geweldig onderwaterleven, overal gesnorkeld! Volop koraal en haaien, roggen, schildpadden, octopussen en mega veel tropische vissen. Ook een duik onder de Navy Pier daar gedaan, was indrukwekkend omringd door grote groepen vissen. Dat is het voordeel van duiken, je zit er echt tussen. Ook wobbegong haaien en een zeekoe gespot.
In Coral Bay hebben we gesnorkeld met een mantarog. Zo gaaf, deze was allemaal salto's aan het draaien, gaf ons echt een showtje! Ook hier weer hele mooie snorkelplekken, ik krijg nooit genoeg van de onderwaterwereld!
Volgende stop was Monkey Mia. Hier komen wilde dolfijnen 's ochtends naar een strand om gevoerd te worden. Was leuk om de dolfijnen van heel dichtbij te kunnen bekijken in het superheldere water, maar was wel een beetje een circus.

Hierna zijn we naar Kalbarri gegaan. Het National Park daar was erg mooi, met rotspartijen en rivieren. De kustlijn daar was erg ruig met een wilde zee, anders na al dat tropische water. Betekende wel dat we surfers konden kijken. We zijn ook in surfers mecca Margaret River geweest, nog hogere golven! Ik moet bekennen dat ik hier helemaal nergens het water in ben gegaan, was allemaal te wild en koud voor mij. Zodra we Perth waren gepasseerd was de warmte ver te zoeken, in juni is het winter in het zuidwesten. Maar gaaf om ook dit deel te zien. Hele mooie bossen en kustlijn! De kust gevolgd tot Esperance en toen via de outback in een 'loop' terug gereden naar Perth. Gestopt bij Kalgoorlie-Boulder om de open goudmijn ‘de Super Pit’ te bekijken en leuke foto’s gemaakt bij Wave Rock. In Perth de campervan ingeleverd, het was heerlijk om overal heen te kunnen rijden en al je spulletjes bij je te hebben. Na al die weken in de middle of nowhere was de stad wel weer schokkend, zo veel auto's en mensen en geluid, haha. Maar het went snel.

Het weekend doorgebracht in Fremantle, een kustplaats naast Perth. Was zeer geslaagd, zonnig en vooral lekker op terrasjes gezeten en gezellige mensen ontmoet. Ook naar een ‘Sunday session’ met livemuziek aan de Swan River geweest. Een paar dagen Perth city verkend en rondgefietst op Rottnest Island tussen de schattige quokka’s.

Vanuit Perth ben ik vervolgens naar Melbourne en Sydney gevlogen, een stedentrip voor terugkeer naar Nederland.


Je kunt me bellen of mailen voor advies. We boeken graag een 4-wheeldrive & camper voor je om ook zo'n onvergetelijke trip te maken! De beste reistijd om deze trip te ondernemen is van mei t/m november, zo vermijd je de moesson in Noord Australië.
Heb je minder tijd en wil je niet kamperen, dan kunnen we een autorondreis met hotels aanbieden door West-Australië vanuit Perth.

01 11